Sodi introduceert Equality Management System

Vorig weekend vond in het Duitse Offenbach am Main de 24ste internationaal kart-exhibitie plaats. Natuurlijk ontbrak Sodi daar ook niet. Ze stelden er hun plannen voor 2016 voor met onder andere het innoverende EMS.

De Sodi stand kon je niet mislopen in Offenbach. Sodi werd opgericht in 1981 en bestaat dus dit jaar 35 jaar. Met die jaren ervaring pakken ze graag uit natuurlijk.

Sodi stand @ Offenbach

Sodi stand @ Offenbach

Naast hun gevestigde waarden (de RT8, GT5, GT4) stelden ze er ook hun nieuwe innovatie voor, namelijk hun Equality Management System. Dit systeem zal het mogelijk maken om een vloot van karts beter af te stemmen op de samenstelling van de piloten. Er zouden 2 opties zijn in het elektronische systeem.

De eerste optie zal het eenvoudig maken om de verschillen in de vloot binnen de tiende te houden. Gelijkheid van de karts komt op hoger niveau vaak ter discussie en hiermee proberen ze op deze vraag te antwoorden. De tweede optie zal een gewichtscompensatie toekennen tijdens een race. Natuurlijk zullen de karters hier zelf geen controle over hebben. Er zou een soort “key” zijn voor het baanpersoneel.

Sodi's Equality Management Systeem

Sodi’s Equality Management Systeem

We kijken al uit naar de eerste reacties van kartinguitbaters en karters wanneer het systeem in gebruik genomen wordt.

We zijn toch benieuwd naar dit systeem en staan er eerlijk gezegd wat sceptisch tegenover. En het is niet omdat karts dezelfde rondetijden draaien dat ze daarvoor ook ‘gelijk’ zijn, het verschil kan hem in optrekken/topsnelheid/grip/sturen/… zitten.

Kom gerust mee discussiëren over het nieuwe systeem op ons forum.

Bron: Persbericht van Sodi

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.