Individueel Open Zeeuws Kampioenschap 2016

Het Individueel Open Zeeuws Kampioenschap is al sinds 15 jaar een begrip op de kartkalender bij Indoor Karting Middelburg. Uit heel het land doen mensen mee aan deze titelstrijd, die traditioneel in verschillende klassen is onderverdeeld.
Dit jaar was er gekozen voor een opzet van 4 races (3x 15 en 1x 20 minuten) met steeds 2 rondjes kwalificatie vooraf. Voor het eerst werden er 2 races tegendraads gereden én werd er een pitstop verplicht in iedere race. Op zaterdag mochten de kids en junioren zich bewijzen, terwijl op zondag de senioren (vanaf 16 jaar) konden aantreden. Er was dit jaar geen aparte damesklasse of 45+ klasse, dus 5 categorieën met allemaal goed gevulde deelnemersvelden.

Kids
P1. Eliano De Vos
P2. Mike Dijkgraaf
P3. Tess Verschoor
Sam Boone kwam net iets te kort voor het podium tegen deze drie ‘zwaargewichten’ (niet letterlijk ;)), maar liet ook een heel strak tempo zien!

Junioren
P1. Rico Haarbosch
P2. Ziggy van de Port
P3. Guillermo van Pamelen
Rico Haarbosch stak qua niveau boven de rest van het veld uit, hij won al zijn races en zijn 3e titel op rij kwam eigenlijk nooit in gevaar. Hij is zijn leeftijdsgenoten duidelijk een stapje voor en mocht terecht de grote wisselbeker houden.
Guillermo van Pamelen, die eerder al eens de titel bij de Kids wist te grijpen, gaat ook ieder jaar harder en harder en pakte voor het eerst een podium bij de junioren.
Ian Verschoor en Myron Tuasela kwamen qua snelheid ook goed mee met de nummers 2 en 3 maar grepen uiteindelijk net naast het podium.

Senioren 70kg
P1. Ruben Boutens
P2. Selina Balneger
P3. Mika Mathia
Ruben deed reeds voor de 13e keer mee, en viel opnieuw speciaal enkele kg af om zo goed mogelijk in deze klasse te kunnen rijden. Hier was hij bovendien zowaar de oudste deelnemer, ondanks z’n toch nog steeds vrij jeugdige leeftijd :p
De eerste races verliepen vrij vlot, maar in de finale moest hij wel hard defensief rijden om Lorenzo (Stolk) achter zich te houden. Een crash met oa. een oranje vlag in die race zorgden er in extremis nog voor dat Lorenzo zelf nog van het podium viel.

Senioren 85kg
P1. Patrick Bakker
P2. Joris Sturm
P3. Wouter Verbaarschot
Hier lag er geen maat op Patrick, die vooral in de kwalificaties duidelijk de snelste leek. Enkele tactische foutjes konden hem toch niet van de titel houden.
Om de andere podiumplaatsen was het heel spannend, Joris kon profiteren van een mindere race van Wouter, die z’n best moest doen om z’n teamgenote Mellanie (Motz) nog voor te blijven, wat hem uiteindelijk nét lukte (1 puntje).

Senioren 100kg
P1. Leroy Wehmuller
P2. Simon Joosse
P3. Remco Kok
Leroy bleek de snelste en wist vier van z’n vier races te winnen, iets wat enkel Rico bij de junioren hem had voorgedaan.