4u race tvv. BlueStar te HDK

HDK 4h race tvv. BlueStar

HDK 4h race tvv. BlueStar

Zaterdagnamiddag 20 februari ging de eerste benefiet wedstrijd van BlueStar Racing Team door in Hurricane Dolhain Karting.
Ze hopen hiermee wat geld in het laatje te brengen om hun deelname aan het KWC deze zomer in Italië voor een stuk te bekostigen.
De karting in Dolhain is de piste waar BlueStar-lid Yoan Médart thuis is. Hij nam dan ook vooral de organisatie voor zijn rekening.

De race duurde 4 uur en er werden 3 kartwissels voorzien. Er moest ook een extra pitstop gemaakt worden en het minimumgewicht was 80 kg.

Het was extra spannend bij het begin van de kwalificatie en de race aangezien de weersomstandigheden er voor gezorgd hadden dat de piste helemaal nat was door condens van de vochtige lucht. Al snel werd de ideale lijn droog gereden maar dat zorgen hier en daar wel voor nare situaties bij het inhalen. De race moest namelijk 4 keer worden stilgelegd nadat er een kart vast kwam te zitten onder een bandenmuur.
Jammer genoeg was het reglement hier niet echt op voorzien en was de organisatie hier ook niet helemaal consequent in, waardoor sommige teams wel wat winst konden boeken tov. andere teams door op het juiste moment hun pitstop te doen bijvoorbeeld.
Het laatste uur was het nog een mooi gevecht voor de overwinning tussen BR racing en FS racing. Een 10 seconden daarachter waren The Outsiders ook nog de hele tijd aan het azen voor de overwinning. Uiteindelijk trok BR Racing aan het langste eind en wonnen ze met minder dan 2 seconden de race.

Uiteindelijk geen verrassende einduitslag, het waren de jongens die de piste het beste kennen die vooraan wisten te eindigen. De voorspelde favorieten wisten allen het podium te bezetten. Sterk gereden!

Top 5:

P1. BR Racing (Bastien Cabrera en Romano Franssen)
P2. FS Racing (Tristan Földesi en Logan Sougné) +1.8s op P1
P3. The Outsiders (Benjamin Kaivers en Thomas Haglestein) +13.4s op P2
P4. Traxxis CS (Christophe Verhoeven en Stefan Verhofsté) +1L12s op P3
P5. VDA GP (Tim Van den Acker en Jamie Smets) +2L8s op P4

De volledige uitslag:

Result 4h Bluestar HDK 20-2-2016

Result 4h Bluestar HDK 20-2-2016

Podium:

Podium 4h Bluestar HDK 20-2-2016

Podium 4h Bluestar HDK 20-2-2016

Natte baan door condens:

Wet track 4h bluestar HDK

Wet track 4h bluestar HDK

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.