Belkart houdt er mee op

Belkart 2015

Belkart 2015

De organisatie achter Belkart kwam zonet naar buiten met het besluit dat er in 2016 geen seizoen Belkart georganiseerd zal worden, wegens een te beperkte interesse.

De piloten kregen de kans tot eind februari om in te schrijven, maar met slechts een 7-tal inschrijvingen werd het minimum quota dus niet bereikt, en besloot de organisatie om het komende seizoen af te blazen.
Of er later nog een vervolg komt (al dan niet in hetzelfde format), of een seizoen in 2017, valt af te wachten…

Belkart is ergens in 2003-2004 ontstaan, en is voor vele piloten een ideale leerschool geweest.
Je reed op verschillende circuits met verschillende karts, ideaal om je te leren aanpassen, en dat is wat de toppiloten kenmerkt.
Kenmerkend is dat je niet tegen elkaar rijdt, maar vooral tegen de klok. Belkart werd dan ook aanzien als het officieuze Belgisch kampioenschap tijdrijden.
Je moest zoeken naar de laatste honderdste of zelf duizendste, met elke kart, in elke bocht.
Heel wat namen zijn ‘groot’ geworden met het Belkart-kampioenschap; Mathias Grooten, Robin Borremans, Jan De Winter, Mats de Jong, …

Het kampioenschap kende altijd wat ups & downs, en ook aan het format werd hier en daar wel gesleuteld doorheen de jaren. In 2005 was er ook een kortstondige samenwerking met de Waalse kant van het land, en werden er tijdelijk wel ook races op positie gehouden.

Hoogtepunten qua niveau en grootte van de deelnemersvelden waren er in 2008-2009 en 2012.

Daarna ging het weer wat omlaag, met in 2015 het magerste jaar dat ze al gekend hadden, met dus uiteindelijk de stopzetting als gevolg.

Jammer maar helaas!

Belkart is heel welkom geweest in het Belgische (indoor)karting-wereldje, maar het niveau van de Belgische toppiloten is de laatste jaren zodanig gestegen en die top is ook zoveel breder geworden, dat vele piloten het Belkart-gebeuren misschien ‘overstegen’ zijn, en niet interessant (genoeg) meer vonden in het huidige format…

Meer te lezen op ons forum.

CyCo

1985, Aalter, BE

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.