Dubai Kartdrome 12h

Zoals jaarlijks wordt er in maart in Dubai een 12h race georganiseerd op de Dubai Kartdrome, het grootste race-complex daar. De race werd dit jaar op 4 maart gehouden.

(Vorig jaar: klik)

De race telt als deel van het “Kartdrome Endurance Championship Driven by MINI” daar, dat ook dit jaar uit 4 races bestaat; een 12h in maart, een 600 laps in april, een 700 km in oktober, en als kers op de taart een 24h in december.

Eerste race van het kampioenschap dus nu.

Het blijft een mooi en lang circuit met rondetijden van de snelste teams van om en bij de 71 seconden!

In de vrije training en de qualify was het team LD dat de plak zwaaide, en met de snelste tijd – en dus ook pole position – ging lopen.
De gekende(re) namen zaten echter nooit ver af.

Het was ook één van deze bekendere teams die met de overwinning ging lopen. Net als vorig jaar wist team CG Racing PRO de race te winnen.
P2 volgde op minder dan 10 seconden; Batelco Racing – misschien wel het bekendste team uit Dubai.
Zij reden misschien wel de sterkste race en wisten mooi op te klimmen nadat ze “slechts” op een 5e plaats wisten te starten. Met nog een uur te gaan reden ze aan de leiding na de laatste pitstops, met P2 in hun bumper. Ze finishen uiteindelijk binnen de 10 seconden van de winnaars, wat zorgt voor één van de closest finishes van de afgelopen 12 jaar – sinds de start van de enduranceraces hier.
Het was Alban Varutti aan het stuur voor CG Racing PRO die de leiding wist over te nemen van Batelco, en zo de overwinning binnenhaalde.
Kampioenschapswinnaars van vorig jaar – Dubai Falcon Racing Team – vervolledigden het podium, maar volgden wel al op 2 laps. Zij konden wel polesitters LD nog van het podium gooien.
Het Russische team LD leek het meeste progressie gemaakt te hebben tov. vorig jaar (12 maanden geleden finishten ze “pas” 9e). Zij strijden ook mee in de Nations Cup als volledig buitenlands team.
Ze wisten na de Le Mans start vanop pole ook nog de leiding te behouden, maar leken uiteindelijk toch niet opgewassen tegen het geweld van de favorieten…
Mach1 finishte op P5, voor Globcom – Flame en MINI Dubai – vorig jaar ook allen frontrunners.

CG Racing wint daarmee zowel de PRO als de Corporate categorieën, en bombarderen zichzelf meteen tot favorieten voor het kampioenschap in beide klassementen.

P1. CG Racing PRO (David Terrien, Alban Varutti, Rami Azzam)