Succesvolle seizoensstart voor Kart Events Belgium: Kick-off Karting te Brugge

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, Flyer

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, Flyer

Afgelopen weekend was ééntje waar vele karters naar uitkeken. De start van het nieuwe seizoen van Kart Events. Traditioneel begint dit met de Kick-off karting te Brugge. Op het programma stonden 2 races met een niet te onderschatten deelnemersveld.

De openingswedstrijd(en) van Kart Events Belgium waren alvast een succes. Voor de eerste wedstrijd (met een minimumgewicht van 75 kg) in de voormiddag kwamen 15 teams aan de start. In de namiddag kwamen voor de race op 80 kg maar liefst 25 teams opdagen. De twee wedstrijden volgende op het verschillende minimumgewicht na, hetzelfde stramien. 30 minuten kwalificatie en 2,5 uur wedstrijd. 1 kartwissel en in het laatste half uur mochten de teams 2 shortcuts nemen.

Ook wij van Kartzone.be konden opnieuw rekenen op de mannen van Traxxis Racing Team om enkele teams af te vaardigen, voor beide wedstrijden.

Voor de eerste race beloofde het interessant te worden. Het circuit lag immers nog vochtig en dat maakte het behoorlijk spannend voor de kwalificatie. Gezien de opdrogende piste werd het ronde na ronde sneller, en sprongen enkele teams continu haasje over voor de pole position. Vooral Kartzone.be – Traxxis en FKI-Krabbers wisselden elkaar af voor de snelste tijd. Maar ook teams A&D Racing en JM Racing zaten aardig dicht in de buurt. Uiteindelijk mag FKI-Krabbers starten vanop de pole, met Kartzone.be – Traxxis achter zich (13 duizendsten trager in de qualify).

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 75 kg Qualify Result

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 75 kg Qualify Result

Het duurde niet lang of team Kartzone.be – Traxxis kon de leiding overnemen van FKI-Krabbers, maar dankzij enkele gedubbelden konden zij ook nog eens pareren, alvorens opnieuw van positie te wisselen voor de leiding. Vlak voor de kartwissel halfweg koers dan een foutje van Stefan Verhofsté voor Kartzone.be – Traxxis, waarbij hij een 6-tal seconden verloor en de leiding weer uit handen gaf aan Kris Cools. De rest van de wedstrijd bleef het bijzonder spannend tussen de 2 teams voor de overwinning. Sander De Baets reed voor Kartzone.be – Traxxis het gat weer toe met de leider (Johan Huygens), maar bleef de rest van de race in z’n bumper kleven – hij slaagde er niet in om hem in te halen. JM Racing had ondertussen een snelle kart vast, en reed geleidelijk aan het gat met het leidersduo toe. Zij kwamen bij het vallen van de finishvlag net niet in het zog van de leiders, waardoor de top 3 op een zakdoek zat na 2,5 uur wedstrijd. FKI-Krabbers gaat lopen met de overwinning, en Kartzone.be – Traxxis wordt in hun bumper afgevlagd, op iets meer dan een seconde gevolgd door JM Racing.

P1. FKI-Krabbers: Kris Cools & Johan Huygens
P2. Kartzone.be – Traxxis: Stefan Verhofsté & Sander De Baets
P3. JM Racing: Jimmy Vanhecke & Mathias Geirnaert

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 75 kg Podium

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 75 kg Podium

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 75 kg Race result

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 75 kg Race result

Voor de 2e race was het circuit ondertussen volledig opgedroogd. Onder een stralende zon konden de piloten van start. Enkele teams van de voormiddag namen terug deel in de namiddag.
De pole ging deze keer naar Foamzoo, waar regerend wereldkampioen Mathias Grooten voor de gelegenheid ingestapt was (nadat hij in de voormiddag al karts aan het testen geweest was). FKI-Krabbers moeten zich deze keer tevreden stellen met de 2e startplek. Not Filled In vult de grid aan op P3.

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 80 kg Qualify Result

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 80 kg Qualify Result

Tijdens de wedstrijd kan de top 3 een gaatje slaan. P4 kan het tempo net niet volgen en rijdt eenzaam rond. Vanaf P5 volgt een trein van maar liefst 10 karts. Inhalen op het circuit is geen evidentie, dus bijzonder spannend. Bij het dubbelen van een tragere piloot loopt het wat fout en breekt te trein open. Kartzone.be – Traxxis heeft hier nog eens de pech om als laatste van de trein vast te komen te staan doordat de gedubbelde rijder zichzelf ongelukkig dwars weet te zetten.

Uiteindelijk wint FKI-Krabbers ook deze race overtuigend met net geen 20 seconden voor op Foamzoo. Not Filled in vervolledigt het podium. Hun transponder had een ronde te weinig aangetikt ergens waardoor er eerst wat verwarring was. Merk op dat ze hierdoor niet correct in het eindresultaat staan.

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 80 kg Podium

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 80 kg Podium

P1. FKI-Krabbers: Kris Cools & Johan Huygens
P2. Foamzoo: Mathias Grooten & Jonathan Bert
P3. Not Filled in: Philippe Kerssebeeck & Vincent Coertjens

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 80 kg Race Result

Kart Events Kick-Off Brugge 2016, 80 kg Race Result

Alle deelnemende piloten waren vol lof over de wedstrijden. Het mooie weer was natuurlijk ook een leuke meevaller, ondanks er vast enkele teams op regen gehoopt hadden. De wedstrijd is een uitstekende voorbode voor de 24u wedstrijd die in juni plaats heeft op dezelfde locatie (maar waarschijnlijk licht gewijzigd circuit).

Hieronder nog enkele filmpjes van enkele rijders die deelnamen aan de wedstrijd.

Linkje naar MyLaps.com waar alle rondetijden terug te vinden zijn.

You may also like...

2 Responses

  1. Philippe says:

    Zijn de foto’s van Luc H. Al ergens te vinden?

  2. awosy says:

    Die zullen binnenkort wel ergens te vinden zijn

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.