Hola Lulu wint 24u van First Kart ‘Inn

Afgelopen weekend was het weer zover. De jaarlijkse 24u van First Kart ‘Inn zoals elk jaar in april. Met heel wat sterke teams aan de start beloofde het wederom een spannende editie te worden.

Aan de start dit jaar stonden 24 teams. Meer werden niet toegelaten zodat er met twee poules van 12 teams kon gewerkt worden en het bovendien niet te druk werd op het circuit. We kregen een deelnemerslijst van hoog niveau, met quasi allemaal zeer ervaren piloten in de teams.

De volledige entry list zag er als volgt uit:

24u FKI 2016: Entry List

24u FKI 2016: Entry List

Vrijwel iedereen leek het er vooraf over eens dat de top 5 uitsprong op de rest en het behoorlijk spannend zou maken voor de overwinning.
Al tijdens de kwalificatie werd duidelijk hoe dicht alles op elkaar zat en hoe hoog het niveau was.
Hola Lulu neemt de pole met 24 duizendsten voorsprong op Foamzoo – Bluestar 1, 79 duizendsten daarvan volgt Traxxis – F40 op P3, ook maar met 5 duizendsten verschil op P4, DWT.
Ook voor de overige startposities was het bijzonder, en 1 tiende kon je meteen heel wat posities kosten of winnen.
De top 22 zat binnen de seconde van elkaar, op een circuit van bijna een minuut.

24u FKI 2016 - Uitslag kwalificatie

24u FKI 2016 – Uitslag kwalificatie

Het vooraf voorspelde natte weer bleef grotendeels uit, maar af en toe trok er toch een kleine bui over het circuit, wat de piste af en toe toch wat nat maakte. Zorgde voor wat spanning bij enkele teams.

Uiteindelijk wist Hola Lulu de overwinning te halen. Ze toonden dat ze duidelijk de beste van de top 5 waren door met 3 ronden voorsprong. De tweede plek was voor Foamzoo – BlueStar 1, gevolgd door The Dutch Value op 7.23 seconden op P3. Ook P4 en P5 wisten in dezelfde ronde te finishen. Heel sterk niveau dus met andere woorden om na 24u zo dicht op elkaar te eindigen.

Met Hola Lulu was het meteen de eerste zege voor o.a. Matts Breckpot en Sebastien Lamarque waar ze beiden al lang naar uitkeken. 1 van de grootste endurances in België winnen op hun thuispiste, ze zullen het ongetwijfeld niet snel vergeten.

Nog een speciale vermelding voor Traxxis, die met 3 teams in de top 10 wisten te eindigen. Ongeziene prestatie in dergelijk sterk deelnemersveld.

24u FKI 2016: Race uitslag

24u FKI 2016: Race uitslag

24u FKI 2016: Podium

24u FKI 2016: Podium

Een volledig overzicht van de teams met hun stints, wie ze reed, hoelang ze waren en of ze op 90 of op 80 kg reden kan je vinden op volgende link: Team stint overzicht

Meer foto’s etc. kan je vinden op de Facebook-pagina FKI2416.
Voor verslagjes etc. verwijzen we dan weer naar ons forum.
Onze livetiming pagina werd in elk geval intensief gebruikt afgelopen weekend! Lees dus zeker ook eens de impressies van enkele piloten.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.