Ringshopping Karttrophy

Ringshopping Kart Trophy 2016 - flyer

Ringshopping Kart Trophy 2016 – flyer

Afgelopen zondag vond op de parking van het Ring Shopping winkelcentrum op de grens van Kortrijk en Kuurne voor het 2e jaar op rij de Ringshopping Kart Trophy plaats, georganiseerd door BK Kartteam.

(Klik hier voor het artikel van vorig jaar.)

Ringshopping Kart Trophy 2016 - podium funrace

Ringshopping Kart Trophy 2016 – podium funrace

In de namiddag vond een funrace plaats, die vooral amateurs onder de deelnemers kende. Tijdens de race moesten er proeven afgelegd worden waar extra punten mee verdiend konden worden, etc.

De race voor de “pro’s” vond dit jaar ‘s avonds plaats, van 20u tot middernacht. Het zou dus donker worden tijdens de race.

Tijdens het eerste stuk van de qualify was het nog droog, en was het voor de pole position haasje over tussen Traxxis (met Sander De Baets aan het stuur), FKI Oldies (met Dimitri Kokken aan het stuur) en BlueStar (met Jonathan Bert aan het stuur). Uiteindelijk trok Dimitri aan het langste eind, en kon met de pole position gaan lopen. Halverwege de qualify begon het te druppelen, en werden de tijden niet meer aangescherpt.

Ringshopping Kart Trophy 2016 - Le Mans start

Ringshopping Kart Trophy 2016 – Le Mans start

De start van de race was een spectaculaire Le Mans start. Redelijk wat wringen de eerste paar bochten, maar aangezien de natte omstandigheden viel het pak vrij snel uiteen.

Mathias Grooten nam de start voor BlueStar, en verdween al snel aan de horizon. De enige die nog ietwat kon volgen was Dimitri op P2. Al de rest was meer dan een seconde per ronde trager.

Mathias kon een grote voorsprong uitbouwen op iedereen, en die gaven ze ook niet meer uit handen. Mathias zat meer dan 3u aan het stuur, en deed daarmee het nodige om de overwinning veilig te stellen. Z’n teamgenoot Jonathan consolideerde.

Dimitri en teamgenoot Johan Huygens wisselden elkaar wel netjes af, maar beiden hadden op de natte baan een tempo dat duidelijk goed genoeg was voor P2.

Traxxis startte met hun minste regenpiloot en viel daardoor aanvankelijk terug tot P7 of P8, maar kon nadien wel een ijzersterke inhaalrace rijden, en was op het einde van de race zelf duidelijk de snelste op baan. Zij gingen dan ook met de trofee van de snelste ronde lopen (gereden door Stefan Verhofsté). Ze werden afgevlagd op P4, en vielen dus net naast het podium.

P3 was voor een team gesponsord door de lokale Subaru garage, met als piloten Frederik Rambout en Nicolas Leroy. Nicolas reed een ijzersterke eerste stint in de regen, en Frederik kon consolideren. Een verdiende podiumplaats voor hen dus!

P1. BlueStar (Mathias Grooten & Jonathan Bert)
P2. FKI Oldies (Dimitri Kokken & Johan Huygens)
P3. Subaru (Nicolas Leroy & Frederik Rambout)

P4. Traxxis (Sander De Baets & Dieter Nielandt & Yoeri Van der Gucht & Stefan Verhofsté)
P5. Grumic (Michiel Gruyaert & Joris Botteldoorn)
P6. Verhamme cv (Bjorn Verhamme & …)

Resultaten (FUN race, qualify PRO race, PRO race) op MyLaps.com

Om toch enkele beelden mee te geven; een filmpje van het 2e uur van de wedstrijd, gefilmd door Frederik Rambout voor Subaru:

Foto’s met dank aan Cathy Beuselinck:
FUN race: Picasa, Facebook

PRO race: Picasa, Facebook

Enkele verslagen van de piloten kunnen jullie op ons forum terugvinden.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.