Kris Cools wint het Brussels Kart Trophy kampioenschap

bkt2016Kris Cools, zeker niet onbekend, die al enkele malen op het podium eindigt, kon ditmaal de overwinning nemen van de ‘Brussels Kart Trophy’.

P1 Kris (afwezig) P2 Nicolas P3 Jelle

P1 Kris (afwezig)
P2 Nicolas
P3 Jelle

Het was een spannend kampioenschap tot het einde, de 3e plek tot en met de 8e plek konnen de laatste races starten met maar 5 puntjes verschil!
Alles kon dus nog gebeuren. Uiteindelijk werd Nicolas Leroy 2e, en Jelle Soeffers 3e.

Kris was er de laatste race niet bij wegens verplichtingen voor een autosport-race in het buitenland, maar hij had genoeg voorsprong om z’n eerste plaats veilig te stellen.
Bjorn Vermeulen (organisatie) reed zelf ook mee en ging eigenlijk met de eindwinst lopen, maar hij zet zichzelf logischerwijs buiten klassement.

De winnaar van vorig jaar, Yoeri Van der Gucht, reed enkele races mee maar niet genoeg om opgenomen te worden in het klassement en zijn titel te verdedigen.

Uiteindelijk wel een mooi kampioenschap gezien met enkele close battles. Er werd nu ook op gewicht gereden, en er was een strategisch element met een pitstop met knop. Ook de BV’s van Flanders Media Karting waren een handvol keren van de partij wat de races in kwestie extra kleurrijk maakte!

Het eindklassement:

Eindklassement BKT

De organisatie van de afgelopen 2 jaar werd zoals vermeld door Bjorn Vermeulen gedaan,

Dit was wel zijn laatste seizoen dat hij dit organiseert te Brussels Kart.
Hij schreef:

De laatste 2 jaar heb ik met veel plezier de Brussels Kart Trophy georganiseerd. Ik heb hier enorm veel van bijgeleerd!
Het was een enorm leuke ervaring en dat smaakt natuurlijk naar meer. Ik heb dus besloten om mij terug te trekken uit de organisatie van de BKT.

Nu kan ik me focussen om iets anders en groter te organiseren. Meer nieuws hierover in het najaar.

Ik dank natuurlijk iedereen die me gesteund heeft, en natuurlijk ook alle piloten die aan het kampioenschap deelgenomen hebben.

Ook dank aan Brussels Kart voor het vertrouwen om me dit te laten organiseren!