The Dutch Value wint de 24u Olen 2016

Afgelopen weekend was het weer zover, de jaarlijkse 24u wedstrijd in Goodwill Karting te Olen, het befaamde circuit met de kombocht! De kwalificatie werd al enkele weken geleden gereden. Het was dit jaar vooral uitkijken naar Corné Snoep die met The Dutch Value zijn zinnen gezet had op een 5e overwinning op rij. Eenvoudig zou dat in elk geval niet worden als je de concurrentie op de deelnemerslijst bekeek!

Corné Snoep @ 24u Olen 2016

Corné Snoep @ 24u Olen 2016

Het race-weekend zag er alvast beloftevol uit. Een toffe sfeer op en naast de piste en de zon was ook van de partij (hoewel sommige rijders ongetwijfeld wel graag een beetje regen hadden gezien).
Bij het begin van de koers gaat DWT meteen in de aanval en gaan ze voorbij The Dutch Value. Het leek echter niet tussen hen 2 alleen te gaan. Ook RMK kon een tijdje de leiding overnemen en Traxxis en Bier Team 1 volgenden ook nog steeds op minimale afstand in het eerste deel van de wedstrijd. Tijdens de nacht werd hier en daar toch het verschil gemaakt en Kevin Lemmens zet vlak voor zonsopgang de snelste wedstrijdronde.

Kevin Lemmens @ 24u Olen 2016

Kevin Lemmens @ 24u Olen 2016

Na iets meer dan 14u wedstrijd begon bij veel teams de vermoeidheid door te wegen. De rijders vonden het toch een behoorlijk zware beproeving. Old School moest jammer genoeg hierdoor zelfs hun race staken, terwijl ze op een knappe 7e plaats reden. Op het moment dat de zon zich terug boven het circuit liet zien, lagen de posities al wat duidelijker vast. The Dutch Value nam de leiding over en gaf deze niet meer af. DWT zou de koers verder op P2 volgen. Voor P3 bleef het echter enorm spannend. RMK en Traxxis speelden daar constant haasje over, dit met maximum een 10 tot 15 seconden afstand tussen beide teams. In de laatste 3 uur blijkt RMK iets meer last van de vermoeidheid te hebben en kan Traxxis toch nog 2 ronden uitlopen op hen.

De volledig uitslag na 24u wedstrijd:

1) The Dutch Value (Corné Snoep, Mats De Jong, Ruben Boutens, Selina Balneger, Rico Haarbosch)
2) DWT (Kevin Lemmens, Mathias Grooten, Nikki Swannet, Dylan De Wolf, Filipe Vieira)
3) Traxxis (Cédric Wauters, Bjorn Vermeulen, Dieter Nielandt, Stefan Verhofsté, Ward Maenhout, Nick Van Ostade (en heel even Kenny Verbinnen))

24u Olen 2016 Podium

24u Olen 2016 Podium

24u Olen 2016 Result

24u Olen 2016 Result

Hiermee wint Corné Snoep voor de 5e maal op rij met zijn team de 24u in Olen. Een sterke prestatie waar hij dan ook super tevreden mee was.

Bij de andere teams vooral ‘usual suspects’ van allerhande niveau, die er elk jaar bij zijn in Olen.
De ‘nieuwe’ teams;
Old School (mensen uit het outdoorkarten) – zij leken zoals vermeld stevig op koers voor een mooie top 10 – notering, maar moesten er na 15 uur wedstrijd de brui aan geven wegens de fysiek en de vermoeidheid. Ze lagen nochtans op een mooie 7e plaats op dat moment. Mits wat meer training (of meer piloten) zullen zij volgend jaar wel sterker terugkeren!
Blast To Enjoy was een team van iemand die vooral in Brussels Kart (Groot-Bijgaarden) rijdt, aangevuld met iemand die vooral in Inkart (Puurs) en Bilzer Karting (Bilzen) rijdt met zijn vriendin, en nog enkele vrienden. Zij vervolledigden de top 10 in hun eerste 24u-race in Olen, na ook 10e gestart te zijn.
Het andere nieuwe team was Yeti Karting Crew, met oa. marshals en medewerkers van Yeti Karting te Eeklo. Zij reden de wedstrijd wel mooi uit, maar werden wel op een hoop rondes gezet en werden als laatste afgevlagd.

Grote afwezige dit jaar was BlueStar die voor het eerst ook ingeschreven stonden om deze etmaalrace mee te doen. In de kwalificatie konden ze nog beslag leggen op de pole dankzij Kevin Lemmens die ze enkele weken terug inlijfden (terwijl Kevin de race zelf voor DWT reed). Voor de race kozen ze er uiteindelijk echter voor om verstek te geven…

Meer foto’s:
Facebook Goodwill karting
Good will Karting Olen groep op Facebook

Filmpje voor een impressie (dank aan Eddy Vanderspikken):

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.