6h WIN-WIN RACE @ HDKart

Hurricane Karting Dolhain

Afgelopen zaterdag 20 augustus werd er een 6 uren race georganiseerd in Hurricane Dolhain Karting.

De race was volzet met 17 teams aan de start waaronder een paar sterke thuisteams en ook enkele Duitse teams die allemaal samen toch voor een race van hoog niveau zorgden. Ook kersvers wereldkampioen Rico Haarbosch reed mee (voor de gelegenheid met Stefan Verhofsté als teamgenoot – de twee waren ook in elkaars buurt te vinden tijdens het Belgian National Championship eind juni). Het was dit team onder de noemer Steef en Co dat sterk beslag wist te leggen op de pole positie voor de start van de race.

Hij wist bij aanvang van de race gelijk een voorsprong uit te bouwen van iets meer dan 10 seconden. Achtervolgers waren BR racing (Bastien Cabrera en Romano Franssen), The Outsiders (Benjamin Kaivers en Thomas Haglestein), BlueStar Racing Team (Logan Sougné en Yoan Medart) en BE.Racing (Simon Delvenne met 2 zeer jonge pilootjes (Tom Delfosse & ?)).

In de volgende uren werd er 2 keer met de rode vlag gezwaaid door een kart die onder de banden was geraakt. Dit bracht telkens het hele pak terug bij elkaar en zo waren de leiders op dat moment Steef en Co in het nadeel hiervan doordat ze hun hele voorsprong kwijt waren. Dit alles zorgde in ieder geval voor spannende laatste uren van de race.

Gedurende anderhalf uur was er niet meer dan een halve seconde tussen The Outsiders en BlueStar Racing Team. Deze laatste kregen ineens af te rekenen met pech met hun pedalen na een kartwissel, waardoor ze kostbare seconden verloren.

Iets verder in de race was er nog eens een incident met een kart van een team uit de achterhoede die vast onder de banden zat, maar toen was een gele vlag blijkbaar voldoende, waardoor team The Outsiders (op dat moment aan de leiding) hun voorsprong niet kwijtspeelde.

Door het tijdverlies van BlueStar waren BR racing en Steef en Co terug op de podium plaatsen terecht gekomen. Met nog 2 uur te gaan was het tussen deze 2 ook nog nek aan nek, maar uiteindelijk kon Steef en Co toch nog een voorsprong van een kleine 10 seconden uitbouwen.

The Outsiders werden als eerste afgevlagd, Steef en Co als 2e bijna een ronde later (43 seconden). BR Racing als 3e op net een ronde en BlueStar Racing Team een 5-tal seconden later als 4e. BE.racing werd knap 5e, de 2 juniors reden elk met 30 kg lood in de stoel. Hiermee kwamen ze niet aan het 80 kg minimum maar toch een sterke prestatie voor 11-jarige kerels!

Podium:
P1. The Outsiders (Benjamin Kaivers en Thomas Haglestein)
P2. Steef en Co (Stefan Verhofsté & Rico Haarbosch)
P3. BR Racing (Bastien Cabrera en Romano Franssen)

6h win win HDK - podium

6h win win HDK – podium

Resultaten:

6h win win HDK - results

6h win win HDK – results

Deze race leek een goeie voorbode voor de 12u-race die te HDK gehouden wordt op 5 november aanstaande!