Streetfighter RT wint de 24h van Grimma 2016

Afgelopen weekend ging de 24h van Lap`s Kartcenter Grimma door in Duitsland. Deze wordt momenteel gezien als dé endurance in Duitsland met het hoogste niveau onder de deelnemers. Onder de deelnemers heel wat internationaal gekende rijders. Ook onze landgenoot Mathias Grooten liet zich opmerken door voor de gelegenheid mee te rijden in het Formiko Racing Team

De top 2 bleef op een zakdoek, maar de race werd uiteindelijk gewonnen door Streetfighter RT (met oa Dennis Höller, die vorige maand nog indruk maakte op het KWC), geen onbekende in Duitsland met oa. sterke deelnames in races op het circuit in Essen en in Eupen. Tweede plaats ging naar Scharmüller RT (met oa. Sebastian Papke) (op een relatief kleine afstand van P1), en de derde plaats naar Kart World Berlin.

24h Grimma 2016 Podium

24h Grimma 2016 Podium

P4 was voor WNG By KB Limburg, en op 5 en 6 ook geen onbekende teams met respectievelijk SAX Racing en Daytona Racing Team.

Mathias Grooten (hieronder rechts op de foto) wordt met Formiko Racing Team knap 7e.

Formiko Racing Team @ Grimma 2016

Formiko Racing Team @ Grimma 2016

Een volledige uitslag volgt hopelijk binnenkort.

Een filmpje van de laatste 3 laps van de race, aan boord bij Mathias Grooten:

Meer foto’s kunnen gevonden worden op de Facebook-pagina van Laps Kart und freizeitcenter.

Een deel van onze redactie was ter plaatse aanwezig tijdens de laatste uren van de wedstrijd, en zag dat alles heel goed georganiseerd was, en dat de 24h van Grimma waarschijnlijk terecht als de beste endurace-race in Duitsland aanzien wordt.

Een heel hoog niveau bij de meeste teams, en de rondetijden lagen dan ook vaak heel dicht bij elkaar, met afhankelijk van de kart van het moment slechts kleine verschillen tussen zowat alle teams in de top 20!

Misschien volgend jaar eens een Belgisch team aan de start?

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.