Negende editie Poeldijk 500

poeldijk500_2016Dit jaar viel de “Poeldijk 500” iets vroeger; begin september ipv. eind oktober. Deze race is de jaarlijkse grote endurance race bij Van Der Ende Racing Inn

Meer info: hier.

ZATERDAG 10 SEPTEMBER GAAT DE ACHTSTE NEGENDE EDITIE VAN DE POELDIJK 500 VAN START!
Deze ultieme race over 500 ronden is een ware slijtage slag voor mens en machine!

Ontvangst 10.15 gepaard met de instructies 11.30 beginnen we met de kwalificatie om daarna precies om 12.00 uur van start te gaan, naar verwachting zal de race rond 23.00 uur afgevlagd worden.

Een team moet bestaan uit minimaal 3 personen.

Rijdersgewicht minimaal 80kg
Ook dit jaar moet iedere deelnemer raceklaar (incl helm enz) minimaal 80kg wegen!
Alvorens dat de rijder in het kart wilt stappen wordt de rijder gewogen. Als de weegschaal 80kg of meer aangeeft mag de rijder instappen, geeft de weegschaal 79,9 kg aan mag de rijder niet instappen en dient er een andere rijder in te stappen.
Hoe u aan het minimale gewicht van 80kg per rijder komt dient u zelf te organiseren. U zou bijvoorbeeld een inzetstoel kunnen maken met wat gewicht er in verwerkt of zware schoenen! De rijder dient het “extra gewicht” zelf op zijn lijf te dragen en dit dient op een veilige manier te gebeuren. Het is niet toegestaan om gewicht op het kart te monteren op welke manier dan ook.
Deze nieuwe regel is in het leven geroepen zodat nu iedereen de kans heeft om te winnen!!

Er vonden opnieuw meer ‘pro-rijders’ de weg naar Poeldijk. Er stonden uiteindelijk 13 teams aan de start.
Onder de deelnemers ook een bekende uit het autosport-wereldje; Cor Euser – actief in onder meer de Dutch Supercar Challenge. Na afloop van de race wist hij te zeggen dat karten toch iets helemaal anders is dan autoracen. [pullquote-right]“karten is toch echt een ander spelletje dan autoracen”[/pullquote-right] Hij voegde daaraan toe dat er heel hard en goed gereden werd!

Winnaars van deze editie waren opnieuw geen onbekenden in het wereldje; The Dutch Value pakte de overwinning met Ruben Boutens, Rico Haarbosch en Lorenzo Stolk. (Ze pakten eerder ook de pole (Ruben) en snelste raceronde (Rico).)
Tweede plek ging naar O.O.S. International Selina Balneger (eigenlijk ook lid van The Dutch Value), die voor de gelegenheid deelnam samen met Mika Mathia en Mats de Jong. Zij moesten slechts een goede 50 seconden toegeven op de winnaars!
Derde plek ging naar Team DRS, het team rond Guido van den Heiligenberg.

Poeldijk 500 2016 - podium

Poeldijk 500 2016 – podium

Proficiat aan het podium!

Lees ook: Westlandreport.nl

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.