Waregem streetrace

Waregem streetrace - logo

Waregem streetrace – logo

Op 11 september 2016 werd er net zoals vorig jaar ook in Waregem een streetrace georganiseerd.

De race is voorbehouden voor amateur-piloten. Gevorderde piloten kunnen uit de race gehaald worden, als de organisatie vindt dat ze ‘te goed’ zijn. Dit natuurlijk om het fun-aspect te behouden voor de minder ervaren piloten.

Bedoeling was wel opnieuw om een korte race van 1u voor iedereen klasse te houden in de voormiddag, en in de namiddag dan een 4u-endurance voor de liefhebbers.
De korte race in de voormiddag kende echter (opnieuw) te weinig inschrijvingen, en moest geannuleerd worden. Zodoende stond er slechts 1 race op het programma; de 4u-endurance race in de namiddag.
(Los daarvan was er ook nog een kleine ‘incentive’ race, maar die was voorbehouden voor werknemers van Ghistelinck, het bedrijf van de terreinen waar het parcours gebouwd was.)

Meer info op waregemstreetrace.be.

Onze redactie ging even langs om polshoogte te nemen.
Met 22 teams in totaal, een iets kleinere opkomst dan vorig jaar, maar toch nog voldoende om een mooie en spannende race te hebben. Ook de omkadering was tip top in orde, en voor de supporters was er ook meer te doen. Er kon voldoende gedronken en gegeten worden, en werden gratis ritten verloot, en de Ghystelinck-garage (en bijhorende wagens) konden uitgebreid bekeken worden 🙂

Het circuit zelf was ook mooi en groot, en zeker uitdagend en technisch genoeg op bepaalde stukken. Je reed tussen en rond de gebouwen en magazijnen van de Mercedes-garage. Snelste rondetijd van de race was een 1:31.109, wat toch duidt op een vrij lang circuit!

Het ging hier vooral om bedrijventeams, en er waren geen deelnemende piloten die ‘gekend zijn in het wereldje’ 🙂

Podium:
P1. VBracing
P2. Creupland
P3. AETC Racing team

Resultaten op MyLaps.com.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.