Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
Mooie 16e editie Brussels Kart 6h Trophy - Kartzone.be

WordPress database error: [Table './qb304327_kzw/wp_blc_links' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed]
SELECT instances.raw_url FROM wp_blc_instances AS instances JOIN wp_blc_links AS links ON instances.link_id = links.link_id WHERE instances.container_type = 'post' AND instances.container_id = 3849 AND links.broken = 1 AND parser_type = 'link'

WordPress database error: [Table './qb304327_kzw/wp_blc_links' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed]
SELECT instances.raw_url FROM wp_blc_instances AS instances JOIN wp_blc_links AS links ON instances.link_id = links.link_id WHERE instances.container_type = 'post' AND instances.container_id = 3849 AND links.broken = 1 AND parser_type = 'link'

Mooie 16e editie Brussels Kart 6h Trophy

WordPress database error: [Table './qb304327_kzw/wp_blc_links' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed]
SELECT instances.raw_url FROM wp_blc_instances AS instances JOIN wp_blc_links AS links ON instances.link_id = links.link_id WHERE instances.container_type = 'post' AND instances.container_id = 3849 AND links.broken = 1 AND parser_type = 'link'

Brussels Kart

Brussels Kart

Afgelopen zondag vond, net zoals vorige jaren, de 6u Brussels Kart Trophy plaats tijdens de nationale autoloze zondag.
Zoals vorig jaar konden we ism. Traxxis Racing Team een team afvaardigen om onze naam te vertegenwoordigen!

Vorig jaar leverde dat ons de winst op. Dit jaar kwamen we dus als titelverdedigers aan de start. De concurrentie leek alvast iets groter – er waren meer ‘ervaren piloten’ present, en een heleboel andere piloten had ondertussen ook een jaartje meer ervaring opgedaan natuurlijk.

Dankzij uitverkochte 16e editie kwamen er maar liefst 25 teams aan de start. Al zijn deze teams uiteraard niet allemaal gevorderde piloten, maar merendeels bedrijven die zich inschrijven en er een bedrijfsevent of teambuilding van maken. Dit jaar waren er wel wat meer piloten aanwezig die graag een stapje op het podium wouden zetten, o.a. Bardahl (Speedwear), Carlier Racing, Flanders Media Karting (FMK), Kartzone.be, Publiaplic, Chaisard Racing, Brico Marius Renard en Zels Racing Simulators die last minute nog konden inschrijven door een afvallend team. (Speciale vermelding voor dit laatstgenoemde team – zij hadden Thom van Dijk in hun rangen, de Nederlandse piloot die op meer dan 3u rijden woont van Brussels Kart, en dus best een eindje moest rijden!)
Al deze teams hadden enkele snelle en ervaren piloten aan de start. Het team van Flanders Media Karting kondigde vooraf dan ook aan om resoluut voor het hoogste schavotje op het podium te gaan, en werden gezien hun doorgedreven training op Brussels Kart het afgelopen jaar door de meesten samen met de titelverdedigers als favorieten gezien voor deze editie.

Teams 6U Brussels Kart

Teams 6U Brussels Kart

Zeker een mooi en sterk deelnemersveld dus, en naast enkele BV’s bij Flanders Media Karting zagen we nog bekende gezichten; enkele toppers van de Belgische atletiek (sprint): Dylan Borlée, Kévin Borlée, Damien Broothaerts en Abrighach Malik.

De start van de qualify verliep niet vlekkeloos, hier en daar wat karts die niet wouden starten. Maar na een minuutje was dit opgelost en kon iedereen zijn plaats kiezen op de baan om een half uurtje te trainen/kwalificeren. Het eerste kwartier was het enorm veel haasje over voor de eerste plekken, maar daarna kon Kartzone.be met Bjorn Vermeulen aan het stuur de eerste plek vastgrijpen en ook houden. Ze werden op de voet gevolgd door Peter Hopmans die voor Flanders Media Karting ook heel vlot aan het rijden was! Dit leek de voorbode voor een spannende race!

Uitslag na 30 minuten quali

Uitslag na 30 minuten quali

Na een halfuurtje pauze, om alle karts te tanken en ze achter de pace kart te plaatsen, konden de piloten weer plaats nemen om van start te gaan.
Brussels Kart is één van de weinige kartings in België waar er geen kartwissels of getimede pitstops zijn tijdens een endurance race. Het belangrijkste voor de eerlijkheid was wel reeds doorgevoerd; iedereen op 80kg laten rijden. We zien op dit vlak toch een mooie evolutie in het, wat zich ook meteen weerspiegelt aan meerdere goede teams en piloten aan de start! Volgend jaar ongetwijfeld nog meer, voorspellen we (ondanks het feit dat er met de 8u van FKI een andere belangrijke endurance plaatsvindt, op minder dan een kwartiertje rijden van BK).

Elk team was verplicht om tijdens de race éénmaal te gaan tanken, elke kart kon maximum 4 uur rijden, dus de teams hadden zelf de tactische keuze wanneer ze gingen tanken. Ook waren er 5 verplichte piloot wissels die, net zoals de tankstop, een tactische zet waren voor de teams. Tankstops waren wel getimed, pilotenwissels niet.

De start van de race verliep goed voor Kartzone.be en Flanders Media Karting, maar de teams daarachter hadden al meteen een groot gevecht om naar voor te kunnen geraken, deels ook door enkele goede teams die zich vrij laag gekwalificeerd hadden (oa. omdat het voor sommige piloten de eerste keer ooit op BK was).
Al snel waren er enkele grote gaps maar vond iedereen wel zijn plaats in de startfase van de race. Vermits er een groot aantal bedrijven en recreanten meereden, waren de eerste gedubbelden al vrij vlug in zicht. Na een 10 minuutjes werden de eerste blauwe vlaggen al gezwaaid. Het team van Kartzone.be legde er meteen duchtig de pees op, maar kon toch slechts enkele metertjes per ronde afstand nemen van Flanders Media Karting, die ook een heel strak tempo aan het rijden waren!
Beide teams kozen voor een lange stints van hun eerste piloot, en slechts na 2 uur werd er voor het eerst van rijder gewisseld. Het verschil bedroeg op dat moment amper een 15 à 20 seconden.

De piloten wisselden elkaar af, en de race verliep verder heel vlot onder een stralend Brussels zonnetje. De (vele) marshals deden hun best om de teams van de top 3 in het oog te houden, en de tragere piloten hiervoor blauwe vlag te geven.

Toen de race op z’n einde liep zag het er naar uit dat de winnaars van 2015 dit feit zouden herhalen, behoudens van eventuele pech.
Voor de 2e (en 3e en 4e) plek leek het wel nog heel spannend te gaan worden! Flanders Media Karting verloor wat tijd toen hun minst snelle piloot aan het stuur zat tijdens de laatste stint. Wanneer ze hierdoor P2 verloren aan Chaisard Racing gingen ze aan het rekenen, en zagen ze dat hun podiumplek op P3 ook nog in het gedrang zou kunnen gaan komen. Ze namen de strategische beslissing om een snelle extra pitstop in te lassen, en hun snelste piloot terug in de kart te steken. Brico Marius Renard, die toen op de 4e plek reden, waren immers als een sneltrein richting Flanders Media Karting aan het rijden om daar P3 te proberen afsnoepen.

45 minuten voor het einde was het nog spannend voor P3!

45 minuten voor het einde was het nog spannend voor P3!

Uiteindelijk kon Flanders Media Karting toch de derde plaats behouden door een ijzersterk laatste halfuurtje van Peter Hopmans waarbij hij zelf nog de snelste tijd van de race wist neer te zetten! De 2e plaats ging naar Chaisard Racing. En de eerste plaats naar, net zoals vorig jaar dus, Kartzone.be!

De einduitslag

De einduitslag

Proficiat aan het podium!

Podiumfoto - Lesley Gudders Photography

Podiumfoto – Lesley Gudders Photography

P1. Kartzone.be (Bjorn Vermeulen, Yoeri Van der Gucht, Sander De Baets, Dieter Nielandt)
P2. Chaisard Racing (Francesco Pulci, Gregory Tytens, Luca Casciaro)
P3. Flanders Media Karting (Peter Hopmans, Dean Delannoit, Thomas Smith, Christophe Stienlet, Hilde Gijsbrechts)

Onze redactie is uiteraard reuze blij met deze overwinning (net als vorig jaar), en wij danken dan ook de piloten van het Traxxis Racing Team om wederom onder onze noemer de grootste jaarlijkse race van onze partner Brussels Kart te betwisten. Kort na de prijsuitreiking vertrokken ze om hun teamgenoten te gaan aanmoedigen op de 8u van FKI die op z’n einde liep.

Brussels Kart 6h Trophy 2016 - winnaars - team Kartzone.be (piloten van Traxxis Racing Team)

Brussels Kart 6h Trophy 2016 – winnaars – team Kartzone.be (piloten van Traxxis Racing Team)

Minstens evenveel dank natuurlijk aan alle andere teams alsook aan de organisatie en de marshals voor de faire en leuke race!
Bijna alle piloten reden een heel mooie wedstrijd, en iedereen gaf het beste van zichzelf! De regels werden netjes gerespecteerd, en we zagen geen ‘vuile’ incidenten.

Foto’s via Lesley Gudders.

Meer info en enkele reacties terug te vinden op ons forum!

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.