KCR Heavy Weight Cup 2016

De HWC te KCR is ondertussen een vrij gekend kampioenschap geworden. Het doelpubliek is specifiek de iets zwaardere medemens (minimumgewicht 100 kg), zodat zij zich onderling ook eens met elkaar kunnen meten, zonder dat lichtgewichtjes de pret komen bederven :p

Dankzij het beschikbare lood kunnen ook piloten die iets minder wegen natuurlijk ook nog deelnemen 🙂

Het zijn 8 wedstrijden van 2x 20 minuten inclusief een kwalificatie. Na de kwalificatie starten we met de eerste race waarbij je een tactische pitstop moet maken. Na een korte pauze rijden we de tweede race alleen worden alle rijders in omgekeerde volgorde opgesteld en zullen de betere rijders moeten laten zien dat ze ook kunnen inhalen! Na 2 wedstrijden tellen we de punten bij elkaar op en hebben we een uitslag. Elke maand hebben we een race en na elke race wordt de stand opgemaakt. Na 8 races schrappen we het slechtste resultaat en krijgen we een eindstand over 7 wedstrijden. Er wordt dit jaar ook in tegengestelde rijrichting gereden en de Finale rijden we dit seizoen in 1 langere race, dus uithoudingsvermogen is belangrijk dit jaar.

Vorig jaar wist Detlef Pahl te winnen.

In 2016 viel de kalender iets vroeger dan in 2015, en werd er van januari tem. oktober gereden. 8 racedagen waarop punten gesprokkeld konden worden.

Afgelopen donderdag vond de laatste race van het seizoen plaats, en nu zijn de eindklassementen dus bekend.

Detlef Pahl wist z’n titel te verlengen, voor gebroeders Roel en Marco de Jong. De Belg Peter Neefs eindigde op een 4e plaats – ook net als in 2015.

Bij de Extra HWC won Mike Mulder, voor Virgil de Lange en Koen van der Lubbe.

Proficiat aan de podia!

Een verslagje door de organisatie na de laatste race op KCR.nl.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.