9e manche Formula Karting 2016 – Kart Centre Roosendaal

formulakartinglogoNet als begin maart deed het Formula Karting kampioenschap eind oktober terug Kart Centre Roosendaal (KCR) aan. De voorlaatste race van het kampioenschap, en voor de titel was nog niets beslist!

Voorafgaand aan de race was er nog een zogenaamde ‘persconferentie’ waar de organisatie hun plannen voor seizoen 2017 wat uit de doeken deed, net als de wijzigingen in de organisatie-structuur toelichtte.
Bovendien was er een interview-sessie met de best gerangschikte Belg en de best gerangschikte Nederlander van het klassement, respectievelijk Mats de Jong (3e) en Ruben Boutens (1e).
Filmpje valt hier te zien:

Dan naar de race te KCR zelf.
De protagonisten waren al aan het rekenen geslagen, en wisten wat hun te doen stond. Ruben kon mathematisch de titel veilig stellen, maar Rico Haarbosch (altijd bloedsnel op KCR), de 2e in de stand, zou dat natuurlijk proberen te beletten.

Het format van deze manche was een zogenaamde ‘steigerung’. Een hotlap qualify in gewone richting en 5 minuten in omgekeerde richting. Daarna 4 races van verschillende lengtes, met oa. pitstop/kartwissel etc. Over de details gaan we hier niet uitweiden.

Ruben deed z’n best, maar z’n focus lag duidelijk niet op de dagoverwinning. Hij had enkel oog voor Rico, en stemde z’n races en strategiën dan ook volledig op hem af. Hierdoor hadden beide wisselende resultaten in de races – door het defensieve rijden lieten ze ongetwijfeld wat punten liggen.

De spreekwoordelijke derde hond die hiervan kon profiteren was Thom van Dijk, die uiteindelijk zowaar met de dagoverwinning ging lopen! Ruben en Rico werden nog respectievelijk 2e en 3e, en doordat Ruben voor Rico eindigt stelt hij de eindzege veilig.

Ruben Boutens mag zich dus nu al officieel de winnaar van het eerste seizoen van Formula Karting noemen!
Ook posities 2 (Rico Haarbosch) en 3 (Mats de Jong) liggen al onherroeppelijk vast.

Het podium van de daguitslag:
fk9kcr

Officiële uitslag van FK – Race 9: KCR
1. Thom van Dijk 16 pt.
2. Ruben Boutens 17 pt.
3. Rico Haarbosch 18 pt.

4. Mike Dijkgraaf 19 pt.
5. Eliano de Vos 20 pt.
6. Guido v.d. Heiligenberg 29 pt.
7. Guillermo van Pamelen 32 pt.
8. Rick Harthoorn 34 pt.
9. Filipe Vieira 35 pt.
10. Jarno Hermans 37 pt.
11. Lyndon Leckie 37 pt.
12. Mats de Jong 45 pt.
13. Dylan de Wolf 45 pt.
14. Opnithi Puyato 46 pt.
15. Jelle Soeffers 54 pt.
16. Giovanni v. Blitterswijk 64 pt.
17. Ricardo Vlieger 66 pt.
18. Sverre Zielman 70 pt.
19. Cuno de Bruin 80 pt.
20. Dave Singelee 81 pt.
21. Giovanno v.d. Broek 83 pt.
22. Dylan Teunissen 87 pt.
23. Patrick de Vries 89 pt.

Laatste manche; volgende maand te Karting Eupen!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.