Bluestar Racing Team wint de 12u van Dolhain

Afgelopen zaterdag was het tijd voor 1 van de laatste grote wedstrijden van het jaar. Plaats van gebeuren was Hurricane Karting in Dolhain. De race was al snel volboekt en het beloofde een spannende wedstrijd te worden met heel wat sterke teams aan de start.

Er stonden 16 teams aan de start.
Zoals verwacht enkele sterke teams met thuispiloten. De gekende Belgische teams BlueStar en Traxxis kwamen aan de start met respectievelijk 2 en 4 teams. Bij BlueStar wouden ze hun 1-2 van vorige editie trachten te verdedigen natuurlijk.

De race is altijd vrij goed geregeld. Een minimumgewicht van 85 kg, getimede tankstops, … Hotlap qualify was voor elk team met dezelfde kart.

Dat het spannend zou worden bleek al meteen in de hotlap kwalificatie. De verschillen waren heel klein. Foutjes werden onverbiddelijk afgestraft met een lagere startpositie. Uiteindelijk kan BlueStar Racing sr Vertrekken vanop de pole. Tristan Földesi reed de snelste tijd, slechts 1 duizendste sneller dan Benjamin Kaivers voor BGTK racing, weliswaar een handvol minuten later.

Na 12 uur wedstrijd komen ook zij als 1e over de meet met net geen 2 ronden voor op hun 2e team, BlueStar Racing jr. Op de 3e plek finishte Traxxis Thx terug. Op de 4e plaats vinden we Traxxis Bye. Gastrijder Mats de Jong reed hier de snelste wedstrijd ronde, en kreeg daar ook een aparte trofee voor!

BlueStar slaagt hiermee dus in hun opzet om hun titel te verlengen (alsook de 2e plaats). Een sterke lineup met onder meer mensen als Ruben Boutens en regerend wereldkampioen Rico Haarbosch als gastrijder (die pas later op de dag kwam, na een andere wedstrijd in Swalmen gereden te hebben) zorgde ervoor dat ze quasi onverslaanbaar waren. Traxxis Thx kwam wel nog vrij dicht na sterke stints van Stefan Verhofsté, Christophe Verhoeven en gastrijder Romano Franssen. Ook de thuisrijders lieten hun snelheid zien, maar kregen volgens onze informatie ergens een bestraffing, en hadden ook 1 piloot die net iets te traag was om mee te doen voor het podium.

P1. BlueStar Racing sr – Mathias Grooten, Ruben Boutens, Yoan Médart, Tristan Földesi
P2. BlueStar Racing jr – Rico Haarbosch, Logan Sougné, Giovanni Baccellieri, Bastien Cabrera
P3. Traxxis Thx – Stefan Verhofsté, Christophe Verhoeven, Romano Franssen

12h HDK 2016 - podium

12h HDK 2016 – podium

12h HDK 2016 - result

12h HDK 2016 – result

(Het team op de laatste plaats, Ramce Oldie, ontbreekt op de foto (er konden maar 15 teams op 1 scherm) – zij eindigden op 7 rondes van de voorlaatste plaats.)