Club100 2016 (UK)

club100Het Club100 kampioenschap is in de UK een vrij hoog aangeschreven kampioenschap, waar er op verschillende (outdoor) circuits gereden wordt, met 100cc 2-takt karts.

Niemand heeft een eigen kart, maar de organisatie gebruikt telkens dezelfde vloot karts, die dus mee verhuizen van circuit naar circuit. Deze worden goed onderhouden, en de kartverschillen zijn vrij beperkt.

Het gaat hem dus over een soort van huurkartkampioenschap, maar wel met snellere 2-takt karts.

Het 2016 seizoen kende net als in 2015 11 race-weekends, telkens op een ander circuit in het Verenigd Koninkrijk.
Hieronder de verschillende podia (er wordt zowel individueel als in team-verband gereden):

Op zich weinig terugkerende namen tov. vorig jaar (op de podiumposities althans)…

Individueel:

Elite Sprint 2016
P1. Steve Brown – meest constante met ook het meeste aantal overwinningen
P2. Jay Elliott – van alle andere piloten het meeste podiumfinishes, dus verdiend tweede
P3. Parmveer Nijjar – niet zo vaak op het podium, maar wel heel constant

Lightweight Sprint 2016
P1. Tom Golding – van de 11 rounds deed hij er maar 9 mee, en daar won hij er 5(,5) van
P2. Pietro Pagano – miste ook 2 van de 11 rounds, maar won wel meestal wanneer Tom Golding dat niet deed
P3. Christopher Powell – reed alle rounds mee, en was misschien wel de meest constante, hij werd echter uitgesloten voor 2 van de 22 races, wat ook niet in zijn voordeel speelde voor het klassement

Heavyweight Sprint 2016
P1. Joe Holmes – heel dominant, in de eerste 18 races werd hij 15 keer 1e, 2 keer 2e en 1 keer 6e – zo was hij na 9 rounds al mathematisch zeker van het kampioenschap, en hij stond de laatste 2 rounds dan ook niet meer aan de start
P2. Jack Bolton – weinig overwinningen maar wel heel vaak op het podium – het kampioenschap toch nog afgesloten met 2 mooie overwinningen bij het ontbreken van Joe Holmes
P3. Simon LLoyd – een verzameling van podiumplaatsen, waardoor hij maar heel nipt de duimen moest leggen voor Jack Bolton – heel spannend kampioenschap voor P2