Traxxis bovenaan bij allereerste Kartzone e-Prix

Elektrisch karten is in volle opmars. Voor recreanten is er weinig verschil te merken, maar kunnen er ook wedstrijden mee gereden worden op het hoogste niveau? Met deze vraag in het achterhoofd werd er een samenwerking opgezet tussen eKart Gent en Kartzone.be via organisator van dienst Tim Van den Acker.

Het concept leek aan te slaan, en binnen de kortste keren was de race volzet. Het gros van de deelnemers waren er met ervaring. Ook het Traxxis Racing Team was van de partij met 3 teams (en nog enkele supporters), en koos voor toepasselijke teamnamen; Volt, Ohm en Ampère.

Na een spannende 2u wedstrijd kwam Traxxis Volt (Cédric Wauters & Sander De Baets) als eerste over de finish. Op een kleine 5 seconden gevolgd door Traxxis Ohm (Yoeri Van Der Gucht & Bjorn Vermeulen).
Beide teams zaten heel de wedstrijd zeer kort bij elkaar en bijna liep het nog fout voor Traxxis Volt omdat zij een onnodige extra joker lap wouden inlassen.

Het was ook een mooi onderling gevecht tussen Cédric Wauters en Yoeri Van Der Gucht voor de snelste wedstrijdronde. Uiteindelijk ging deze naar Cedric (30.997), maar het verschil was enorm klein! (Yoeri liet 31.015 noteren)
Als 3e over de finish was er Traxxis Ampère (Jochen Hebbrecht & Matthias Maas).
Zij moesten na de surprise kwalificatie (in ware Gymkhana stijl) als laatste starten en hebben er een tactische inhaalwedstrijd van gemaakt.
4e was kort daarachter G&L Racing (broers Glenn De Vlieger & Lorenz De Vlieger), even dachten ze P3 vast te hebben, maar door een rechtzetting na een foute pitstop kwamen ze aan op P4.

Podium:

Volledige uitslag:
1: Traxxis Volt (Cédric W/ Sander DB)
2: Traxxis Ohm (Yoeri VDG/ Bjorn V)
3: Traxxis Ampere (Jochen H/ Matthias M)
4: G&L Racing (Lorenz/ Glenn De Vlieger)

Traxxis bezet podium op 1e Kartzone e-Prix

Traxxis bezet podium op 1e Kartzone e-Prix

5: McChallenge.be (Jurgen K/ Thijs D/ Frederiek B)
6: Whiskyboys (Lieven V/ “Foamy”/ “Nicebow”)
7: Maxim & Jef gaan karten. (Maxim S/ Jef)
8: Euroracing (Robin DB/ Maxim P/ “Sloerie”/ “Ketje”)
9: Misses Wens (Olivier J/ “Bitch80”/ “Ghost of war”)

Hieronder nog een filmpje van de kwalificatie aan boord bij Cédric Wauters, de uiteindelijke pole-sitter:

Een tweede editie volgt volgende week al, omdat de eerste zo rap volzet was. Hier zal het deelnemersveld meer uit recreanten bestaan.

UPDATE door CyCo
Hierbij danken wij uiteraard uit naam van Kartzone ook Tim voor de organisatie, en eKart voor de goede samenwerking!

Foto’s op Facebook, dank aan STYN.be.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.