McChallenge 12 Hours Powered By WORLDKARTS Kortrijk

In de nacht van 4 op 5 februari werd de eerste editie van de 12h McChallenge verreden te Worldkarts Kortrijk. Het was een hele tijd geleden dat er nog een race van langer dan 4u georganiseerd werd te Kortrijk. Dank aan McChallenge dus voor de organisatie!

Voor de gelegenheid werd ook de piste aangepast! De piste werd langer gemaakt; er werd nu ook onder de brug door gereden! De gebruikte karts waren uiteraard de snelle 270cc clubkarts.

15 teams stonden aan de start waaronder vooral veel thuisrijders die een sterke line-up vormden. Kart-events.be maakte ook 2 teams, maar de favorietenrol leek toch weggelegd voor het team dat bestond uit enkel ‘regulars’ uit het Ayrton Senna Fan Clubkampioenschap, met een aantal lichte rijders die zeker ook meededen voor de winst, of voor het andere sterke team met snelle thuisrijders; Verhamme Sanitair.

Strafste feit was dat het West-Vlaamse BlueStar (afkomstig uit Harelbeke en Kortrijk, en de meeste hebben bij Worldkarts toch de kneepjes van het vak geleerd) verstek leek te geven en géén team inschreef. Ze hadden wel snelle piloten in Kortrijk verspreid over de andere teams. Bij Traxxis hetzelfde verhaal; geen eigen team, maar Kart-Events.be deed wel beroep op hen om hun teams te versterken.

Wel aanwezig; zowaar een team uit Duitsland (met enkele mensen van RoSt Racing, ook vaak actief in Eupen).

De startgrid werd bepaald door 30 minuten kwalificatie. Antoine Coudron voor Verhamme Sanitair wist hier nipt de pole in te pakken gevolgd door Kart-Events 1 en J Motorsport.

Na een uur race waren de verschillen vooraan nog maar een handvol seconden. Toen kwamen het Senna team opzetten met Thomas Dejaeger (67,1 kg, met reeds 20 kg lood mee) aan het stuur. Hij reed vrij makkelijk naar de eerste plaats en Verhamme Sanitair bleef nooit veraf. Kart-Events 1 en 2 kwamen achterop maar niet heel veraf. Na 3u koers was het verschil tussen P1 en P2 amper 10 seconden en P3 amper 20 seconden verder.

Gedurende de race kon het Senna team toch niet kapitaliseren op hun voordeel van met de meeste van hun piloten onder gewicht te kunnen rijden dankzij de “maximum 20 kg lood” regel, en zij vielen wat terug. Beide Kart-Events teams wisten daarentegen op te klimmen, en reeds enkele uren voor het afvlaggen leek de uitslag beslist.

Kart-Events 1 ging heel netjes met de overwinning lopen, al werden ze vooraf nooit als favorieten aanzien – ook niet door de organisatie.
Op een verdiende tweede plaats vonden we Verhamme Sanitair, die het vooral strategisch heel goed leken te spelen en quasi altijd een goede piloot in een snelle kart hadden.
Kart-Events 2 mocht misschien wel onverwacht de laatste podiumtrede innemen. Enkele piloten die niet zo vaak in Kortrijk rijden, maar die toch allen een heel mooi tempo lieten zien tijdens de race.

Snelste ronde leek aanvankelijk naar Antoine Coudron te gaan die vlak na halverwege race in een goede kart als enige onder de minuut wist te duiken op 80 kg, maar op het einde van de race kon een piloot van het Senna team toch nog deze snelste tijd aanscherpen.
Ook een Duitse piloot van MFDT Performance begon het onder de knie te krijgen en ging nét niet onder de minuut op het einde van de race – wel op gewicht.

Een mooie podium-foto ontbreekt jammer genoeg. Die moet je zelf samenstellen op basis van onderstaande 2 foto’s :p

Het team op P2 ontbrak dus voor de finale podiumfoto. Reden hiervoor is duidelijk te zien op de foto hiernaast :p

Podium:
P1. Kart-Events 1: Stefan Verhofsté – Siebert Verfaillie – Kenneth Naessens – Mathias Grooten
P2. Verhamme Sanitair: Bjorn Verhamme – Antoine Coudron – Nicolas Laridon – Thibau
P3. Kart-Events 2: Mathias Grooten – Michiel Gruyaert – Johan Huygens – Sander De Baets

Team Kart-Events (goed voor P1 en P3): (Sander De Baets ontbreekt op de foto, die kwam pas later toe)

Team Kart-Events (goed voor P1 en P3): (Sander De Baets ontbreekt op de foto, die kwam pas later toe)

Achteraan de grid vonden we ook enkele bedrijventeams, en een team actief in de autosport.

Hopelijk is deze er eentje die op de kalender blijft, en vinden in de toekomst meer topteams en toppiloten de weg naar Kortrijk!
Proficiat aan de organisatie om terug een mooie race op poten te zetten!

Elk team ging bovendien met een mooie prijs naar huis, ongeacht de finishpositie.

Lees meer op ons forum.
Meer foto’s op Facebook (dank aan Lesley Hoste).

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.