DWT wint de 5e editie van de 6u Nightrace te First Kart ‘Inn

Naar jaarlijkse gewoonte gaat op First Kart ‘Inn de 6u nightrace door. Deze wordt georganiseerd door 1 van onze Kartzone oprichters, Ward Maenhout. Elk jaar komen veel teams aan de start en is het niveau enorm hoog.

Dit jaar was dit niet anders. Met maar liefst 26 teams aan de start, was de race terug goed gevuld. Er moesten zelf nog enkele last minute beslissende teams geweigerd worden. Het concept voor de 5e editie was iets anders dan andere jaren. Er werd ervoor gekozen om 2 keer een 3 uur race te doen. Eerst in de gewone rijrichting, erna in de tegengestelde. Voor beide race kreeg je punten, en de som bepaalde het eindklassement. Ook voor de kwalificatie werd wat speciaal voorzien. Die bestond uit 3 keer 5 minuten.
De som van de beste tijden werden opgeteld en zo ontstond de grid voor de eerste race. Het uitdagende hieraan was vooral dat er geen vrije training voorzien was en de baan dus voor iedereen ongekend was.

De startgrid voor race 1 zag er als volgt uit:

FKI 617 Startgrid race 1

De karts lijken de races wel wat te beslissen. Waar het ene team wat pech had op dit vlak, hadden anderen natuurlijk wel meer geluk. De eerste race werd gewonnen door DWT, gevolgd door Traxxis CU@Finish en OCAF op P3.

FKI 617 Uitslag Race 1

Om de startgrid van race 2 te bepalen werd de uitslag van race 1 gebruikt. Hiervan werden de posities telkens per 2 omgewisseld. Zo vertrok DWT dus op P2 en Traxxis CU@Finish op P1, OCAF vertrok op P4 en Kart-Events.be op P3, enzovoort.
De richtingwissel verliep met enige vertraging omdat hier een kartwissel, tankbeurt en enkele last-minute aanpassingen aan het circuit gedaan werden. Hierdoor liep de race iets meer dan een uur uit.

Uiteindelijk weet BlueStar 1 de race in tegengestelde richting te winnen. DWT kan zich de 2e plek verzekeren, gevolgd door Traxxis CU@Finish die 3e werd.

FKI 617 Uitslag Race 2

Voor beide races waren punten te verdienen, alsook voor de snelste rondes en de pole positions.
Het eindresultaat hiervan besliste deze editie van de 6h nachtrace. Met 8 punten voorsprong wint DWT de wedstrijd. Traxxis CU@Finish werd 2e met 3 punten voorsprong op BlueStar 1.

FKI 617 Finale uitslag

FKI 617 Podium

Het podium ging naar huis met een leuke geldprijs in de vorm van kortingsbonnen voor streetraces georganiseerd door kart-events.be