Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
Rico Haarbosch pakt 2e dagoverwinning Formula Karting in Dolhain - Kartzone.be

Rico Haarbosch pakt 2e dagoverwinning Formula Karting in Dolhain

Vandaag stond de 2e wedstrijddag van het Formula Karting kampioenschap op het programma. Deze keer daalde de hele crew neer op Hurricane Karting Dolhain. Een karting die enorm geliefd is bij vele karters.

Op vrijdag waren reeds enkele rijders aanwezig voor trainingen. Ook de Formula Karting crew was reeds afgezakt naar Dolhain. Er werd onder andere een leuke voorbeschouwing gemaakt. Hierin kwam zowel de organisatie, de kartinguitbater als enkele rijders aan het woord. Leuk idee dat ze nog enkele keren zullen herhalen gedurende het kampioenschap.

Zaterdagmorgen stonden 16 karts klaar. De uitbater van de karting had de beste en de minste van de trainingen eruit gehaald. Na nog enkele trainingen kon begonnen worden aan de wedstrijddag.

Weerom kwam het sterke niveau onder de rijders naar boven. De verschillen zaten hem vooral in de karts en in welke groep je als rijder terecht kwam. Het echte verschil dat de rijder kon maken was de hotlap kwalificatie. Indien je daar niet zo sterk in bent, word je behoorlijk afgestraft in dit deelnemersveld. Om de races tactisch wat interessanter te maken werd gebruik gemaakt van een pitstop en een shortcut.

Uiteindelijk haalt Rico Haarbosch na 5 sprintraces zijn 2e dagoverwinning van dit seizoen. Favoriet voor de wedstrijddag in Dolhain was Yoan Médart. Hij is kind aan huis en heeft al meermaals bewezen bijna niet te kloppen te zijn. Vandaag moet hij tevreden zijn met de 2e plaats. Een opsteker na de pechdag tijdens de eerste wedstrijd in Nijverdal. Mathias Grooten wordt 3e, net zoals in Nijverdal. In de wandelgangen wordt beweerd dat wie altijd 3e wordt, het kampioenschap zal winnen. Valt af te wachten of dit effectief zo zal zijn.
Doordat Rico begin dit jaar ook een blauw truitje kreeg is zo het volledige podium in Dolhain bezet door rijders van het Bluestar Racing Team 🙂
(Op zich geen hele grote verrassing, de piloten van BlueStar zijn altijd sterk, en al zeker in Dolhain, waar de meesten van hen toch vrij vaak komen (zie ook de resultaten van eerdere races op het circuit).)

Formula karting Race 2 Podium

Formula karting Race 2 Podium

Formula karting Race 2 Result

Formula karting Race 2 Result

In het algemeen klassement blijft Rico logischerwijs aan de leiding staan. Veel is nog niet te zeggen natuurlijk. We zijn nog maar 2 races ver en er is ook 1 schrap die al meteen in het klassement toegepast werd.

De volgende wedstrijd gaat door op de kartbaan Race Planet in Delft op 15 april.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.