1-jarig bestaan eKart, dat werd stevig gevierd!

Bij eKart kunnen ze hun allereerste levensjaar succesvol afsluiten, dat moest natuurlijk goed gevierd worden.

Vrijdag 31 maart 2017 trok eKart de hele dag uit om hun 1-jarig bestaan te vieren. Vanaf 14u tot 19u kon er (mits reservatie) gratis gekart worden! (zowel voor kinderen in de namiddag als voor volwassenen in de vroege avond.)

Er werd ook een gratis Loyals race georganiseerd voor de goede en vaste klanten. Dit was een teamrace van 1u en vooral gericht op een hoog fun gehalte. (Daarom ook geen minimumgewicht. Er deden piloten van alle categoriën mee :p)

Deelnemende ploegen:

  • Traxxis Daddies
  • Traxxis VDA GP
  • Namgrass
  • Whiskyboys
  • EV Racing
  • PoloBoys
  • Chris & Yves van Man bijt hond
  • Moduul Fortservice
  • Jens DC

Na 10 minuten kwalificatie zag de startgrid er alsvolgt uit:

Bij de stilstaande start was er hier en daar een beetje duw- en trekwerk. De PoloBoys konden profiteren van hun laag gewicht en namen na een bliksemstart buitenom in bocht 1 meteen de leiding over. Na een 2-tal ronden zat iedereen min of meer op hun plaats, en konden de eerste 3 meteen een gaatje slagen met de rest. Traxxis VDA GP met Jorn Van den Acker aan het stuur maakte meest plaatsen goed en kon vrijwel meteen van de voorlaatste startplaats naar P4 oprukken. Knap werk!

Foamy (nickname) van de Whiskyboys kon zijn hoge tempo van in de kwalificatie niet constant aanhouden en Alex (PoloBoys) en Jochen Hebbrecht (Traxxis Daddies) gingen hem al vrij snel in de race voorbij. Traxxis Daddies kon daarna de jacht inzetten op P1 en deze ook overnemen, mede dankzij een kleine communicatie-fout tussen laatstgenoemde en een gedubbelde.

Tijdens de wedstrijd moest er 3 keer van kart gewisseld worden en 3 keer een joker lap gedaan worden. In de 2e stint konden Traxxis Daddies hun voorsprong toch uitbouwen ondanks een oponthoud in de pits. Traxxis VDA GP was ook nog in de aanval en kon P2 overnemen van de PoloBoys, waar de 2e piloot nog even z’n tempo moest zoeken. Halfkoers lag de race al bijna in z’n plooi, alleen de Whiskyboys (met een sterke Foamy aan het stuur) reden in de laatste stint nog terug naar P4.

Uitslag eKart Loyals race:

1: Traxxis Daddies (Jochen Hebbrecht & Tim Van den Acker)
2: Traxxis VDA GP (Matthias Maas & Jorn Van den Acker) +1 lap
3: PoloBoys (thuispiloten Alex & ?) +1 lap 14s
4: Whiskyboys (Foamy en kompanen) +2 laps
5: EV Racing +3 laps
6: Chris & Yves van Man bijt hond +3 laps 12s
7: Moduul Fortservice +3 laps 19s
8: Namgrass +4 laps
9: Jens DC +5 laps

Snelste ronde: Jochen Hebbrecht (Traxxis Daddies) 31.106

Podium:

 

Nadien werd er nog een stevige afterparty afgetrapt met gratis vat, DJ en danseressen/promogirls!

 
Geslaagde avond en voor herhaling vatbaar!

Nogmaals proficiat aan eKart en de hele crew!

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.