Kart-Events trapt seizoen 2017 met de season kick off in Brugge

Het begint een traditie te vormen in het Belgische kartlandschap. Streetrace organisator Kart-Events trapt zijn seizoen terug af in Brugge met de season Kick-off race. Plaats van gebeuren was weerom het terrein van VOCB Rijschool. Net als vorig jaar waren de weergoden de organisatoren gunstig gezind. Het seizoen werd gestart onder een stralende zon!

Het concept dit jaar werd iets aangepast. In plaats van 2 races van 3 uur (1 in de voormiddag en 1 in de namiddag) werd het dit jaar 1 race van 4 uur. Het minimumgewicht werd vastgelegd op 80 kg. Verder waren er 2 kartwissels voorzien en 2 verplichtte pilotenwissels. Ook nieuw dit jaar was dat er voor het eerst in tegengestelde richting gereden werd om zo een afwisseling te beiden aan de rijders!

Dit alles zorgde voor een mooi deelnemersveld met maar liefst 28 teams, en zo goed als allen beschikten over heel wat ervaring.

Na een kwalificatie van een half uur mocht FKI-2 vanaf pole vertrekken met Philippe Kerssebeeck aan het stuur. FKI-4 volgde op P2 met Cédric Wauters die de start nam. Op de 3e plek stond Stefan Verhofsté die voor Traxxis-Kartzone.be (ons :)) aan de start kwam.

De top 2 kan meteen een stevig gaatje slaan. Stefan op P3 kan profiteren van wat gevechten achter hem.
De race verloopt heel vlot en zonder accidenten. Alle rijders genoten gretig van het zonnige weer.
Eten kon bij de foodtruck die voorzien was. Naast een stevige braadworst, kon men er ook lekkere pasta krijgen. Een aangename extra. Voor de liefhebbers van de wielersport kon er op de zijlijn gekeken worden naar Parijs-Roubaix – de koningin der klassiekers – voor de gelegenheid uitgezonden op een grote tv in de toeschouwerszone, top!

Voor de kartwissels zou aanvankelijk een screenshot genomen worden tijdens de race en dan zouden de teams op positie binnen geroepen worden. Voor de 1e wissel werd beslist om dit idee toch te vervangen door het klassieke systeem waarbij de karts op nummer binnengeroepen werden, wat misschien wel beter was ook.

Een impressie van het circuit in omgekeerde rijrichting:

Uiteindelijk wint FKI-4 (Cédric Wauters & Opnithi Puyato) de wedstrijd, gevolgd door Standwork (rijders Kris Cools & Johan Huygens). P3 was voor Convoi Exceptionnel (Jeroen Vatlet, daags voordien ook nog winnaar van een 1u-race te FKI van organisatie Mad Brothers, en Gino Vermaelen).

Enkele verslagjes zoals meestal te lezen op ons forum.
De rondetijden: Kwalificatie, Race

Podium Kick-Off 2017

Podium Kick-Off 2017

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.