Rico Haarbosch nog steeds ongeslagen met 3e dagoverwinning in het Formula Karting Kampioenschap

De 3e manche van het Formula Karting kampioenschap is voorbij. Deze keer zakte het hele gebeuren af naar Race Planet te Delft. Voor heel veel rijders in het kampioenschap een onbekende baan. Ook speciaal voor deze wedstrijddag was het format, namelijk Time Attack.

Race Planet Delft

Race Planet Delft

De kartbaan van Race planet is op zijn minst merkwaardig te noemen. De piste bestaat eigenlijk uit 3 banen die over 3 verdiepen verdeeld zijn. De combinatie van deze 3 banen, zorgt voor 1 enorm circuit van ongeveer 1 minuut 22 seconden lang. Met een constante afwisseling tussen bergop en bergaf, snelle bochten, trage bochten is het een behoorlijke uitdaging om een snelle tijd te zetten. En net dat was belangrijk afgelopen wedstrijd bij de 3e race in het Formula Karting Kampioenschap.

Het format was namelijk Time Attack. Elke rijder rijdt met 8 verschillende karts en probeert daar 1 hele snelle ronde met neer te zetten. Hiervoor krijgt hij telkens 5 ronden de tijd. Op het einde van de dag wordt een klassement per kart opgemaakt. Zo wordt uiteindelijke een dagklassement gevormd. Geen races op posities dus deze keer. Het doet min of meer terugdenken aan het vroegere Belkartkampioenschap in België dat heel wat aanzien had en puur om tijdrijden ging.

Ondanks dat Kart Planet dergelijk niveau niet gewoon is, deden ze enorm hun best om alles tip top te laten verlopen. Samen met rijders die altijd stipt klaar stonden voor hun volgende race, werd de vooropgestelde timing weerom gehaald. Hier en daar viel een kart uit, maar dit werd zowel door de karting als de organisatie vlot aangepakt zodat niemand nadelen ondervond in zijn wedstrijd.

Na een hele dag rijden op de limiet, bleek het circuit toch fysiek een uitdaging voor de rijders. Na alle races ontstond volgende klassement:

Race results FK Race 3

Race results FK Race 3

Na wat rekenwerk kwam hierbij komen zowel Rico Haarbosch als Ruben Boutens bovenaan te staan met gelijke punten. Om dit op te lossen, keek men naar de onderlingen prestaties met de karts die beiden gereden hadden. Daar snoepte Rico de dagoverwinning van Ruben af met slecht 5 honderdsten verschil. Selina Balneger kon het podium vervolledigen met een knappe 3e plaats.

Dagresultaat FK Race 3 Delft

Dagresultaat FK Race 3 Delft

Podium FK Race 3 Delft

Podium FK Race 3 Delft

In het klassement neem Rico dus een knappe voorsprong. Mathias Grooten staat tweede. Ruben Boutens komt op de 3e plek te staan.

De volgende wedstrijd gaat door te Eurokart in Poperinge. Onder de Belgen in het kampioenschap aangestipt als 1 van de favoriete banen. Wie kan daar Rico het vuur aan de schenen leggen? We zien het op zaterdag 13 mei tijdens de 4e manche van Formula Karting

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.