Kevin Caprasse wint de Sodi World Series Master, Christian Douven wint bij de juniors

Afgelopen verlengde weekend ging in RKC Karting Paris in Frankrijk opnieuw de Sodi World Series (SWS) finale door. Onder de deelnemers zoals gewoonlijk heel wat Belgen. Veelal zijn dit thuispiloten van/rijders die vaak te zien zijn op Eupener Karting, waar ze zich ook volop toeleggen op Sodi en SWS.

In totaal stonden er maar liefst 280 piloten aan de start van het evenement.

Meer info onder andere op deze .pdf: SWS 2017 en natuurlijk op de site SodiWSeries.com.

Dit jaar won de belg Kevin Caprasse de Master Finale. Tweede op het podium landgenoot Simon Delvenne. De derde plek was ietwat verrassend weggelegd voor de Bulgaar Nikolay Varbitzaliev.
Delvenne moest terugkomen van een 5e plek, maar reed een heel sterke inhaalrace, waarbij hij zowel Ventsislav Vassilev en Adrien Spinelli wist in te halen, en uiteindelijk dus ook nog Nikolay Varbitzaliev. Hij naderde zelf nog op Caprasse, maar de race was te kort om nog met de overwinning te gaan lopen – hij eindigde op 1.6 seconden van de winnaar.
Enige andere landgenoot in de finale was Steve Kolela, die van een 16e naar een 12e plek wist te rijden.

SWS Master Podium

Bij de juniors won ook een gekende knaap in de lage landen. Niemand minder dan de Nederlander Christian Douven won de finale wedstrijd. De 2e plek was hier voor de Rus Alexandr Vasilenko en de derde plek voor Française Margot Romelli.
De top 2 stak er hier ruim bovenuit, en het was ook een intense battle tussen hen. In de laatste ronde reden ze meer zij aan zij dan achter elkaar, maar het was toch Douven die aan het langste eind wist te trekken.

Bij de junior kids (nog jonger) was het de Belg Benjamin Thiry die zegevierde, na in de finale meteen de leiding overgenomen te hebben van polesitter Alex Connor. Die laatste viel in extremis zelf nog van het podium, nadat Engelsman Fraser Brunton en Fransman Adrien Le Floch hem ingehaald en zich ook in die volgorde voorbij hem gewerkt hadden. Connor viel zelf terug naar P6, op maar liefst 14 seconden van de winnaar.

SWS Junior podium

In het endurance kampioenschap was de overwinning voor Batelco Racing (AL MEHAIRI Saeed / AZZAM Ramez / MATTAR Mohd), de Sodi-endurance-specialisten uit Bahrein.
Tweede plek was voor CG Racing Pro (PAKENHAM-WALSH Piers / TERRIEN David / VARUTTI Alban), op 28 seconden van de winnaars. Zij waren het winnende team van het SWS klassement doorheen het jaar. Op de 3e plek vinden we het eerste Belgische team Modave Racing PPS (MARCHESAN Damiano / MORIN Grégory / PAOLESCHI Fabio).

De uitslagen kunnen bekeken worden op de website van SWS:

Volledige uitslagen SWS 2017

Castle of Champlâtreux

De omkadering van het kampioenschap blijft toch weer 1 waar tegenhangers van de Sodi World Series iets van kunnen leren. Alles is live te volgen via videostream en voorzien van de nodige commentaar. Ter plaatse is er ook best veel te beleven. Geven we ook nog even mee dat het weekend wordt afgesloten met een ceremonie in het mooie Castle of Champlâtreux. Dat verklaart wel meteen waarom dit kampioenschap best veel geld kost en er heel wat toppers ontbreken die dit budget er niet voor over hebben… Toch wat jammer.