DWT wint de 8u van FKI

FKI logo

FKI logo

Afgelopen weekend was het weer autoloze zondag in Brussel. Voor de doorwinterde indoorkarter staat dit steevast gelijk met de 8u op First Kart ‘Inn. Vorig jaar werd deze race nog gewonnen door The Dutch Value. De top 3 zat toen in dezelfde ronde na 8u wedstrijd. Was het dit jaar opnieuw zo spannend?

Met een deelnemersveld van 24 teams was de race weer heel druk bezet. Meteen ook het perfect aantal teams om in 3 poules van 8 te werken voor de kartwissels. Onder de deelnemers dit jaar opvallen veel jonge rijders. Enkele van hen reden hier wel onder het minimumgewicht van 80kg. (Op FKI mag men namelijk maar maximum 20kg lood gebruiken, dus als je minder dan 60kg weegt kan je ‘onder gewicht’ rijden.)
De organisatie nam wel de regel voor zich om de snelste wedstrijdronde niet te geven aan 1 van deze rijders. Hun gewicht kon hier namelijk een net iets te groot voordeel in spelen.

Verder zien we op de deelnemerslijst heel wat gekende namen. Het beloofde dus zeker en vast een spannende wedstrijd te worden.

Deelnemerslijst 8u FKI 2017

Deelnemerslijst 8u FKI 2017

Dat het spannend werd was meteen te merken bij de kwalificaties. Het ging om een afvalkwalificatie waarbij telkens 8 teams afvielen. Vooral in de 2e kwalificatie viel op dat het verschil tot op de honderdsten aan kwam om door te gaan naar de laatste 5 lap kwalificatie. Bikkelhard dus.

Bij de start loopt het meteen fout voor FSA Racing. Na de eerste bocht valt hun kart uit. Wanneer ze hun kart terugkrijgen uit de mechaniek worden ze wel correct terug voorop geplaatst. Ondertussen gaat de race verder en blijft de top 6 enorm dicht op elkaar. Even leek het mis te gaan toen bij het inhalen van de eerste gedubbelden er wat geharrewar ontstond en Young Guns vast kwam te staan aan de poort bij het binnenrijden. Gelukkig zonder al te veel erg en erna werd toch de blauwe vlag bovengehaald voor de tragere teams, iets wat normaal op FKI normaal niet gedaan wordt. Men rekent er namelijk altijd op de sportiviteit van de rijders en ook op de nodige ervaring van hen.

De hele 8u blijft het behoorlijk spannend en is het moeilijk te voorspellen wie de uiteindelijke winnaars zouden worden. In de laatste 2 uur gebeurden nog allerhande positiewissels.

Uiteindelijk is het DWT Racing die met de overwinning gaat lopen met slechts 5.888 seconden voorsprong op BlueStar. BlueStar JR reed een heel regelmatige wedstrijd en kon zo de 3e plek opeisen voor FSA Racing die 4e werd.

In de top 10 vinden we 3 teams terug uit de B-poule. Hier en daar werd gezegd dat deze poule de betere karts had, dat lijkt daarmee misschien wel bevestigd. Of misschien zaten sommige van deze teams wat onterecht in poule B en zijn ze eigenlijk sterker.

8u FKI 2017 P1 (Foto: Dirk Baele)

8u FKI 2017 P1 (Foto: Dirk Baele)

8u FKI 2017 P2 (Foto: Dirk Baele)

8u FKI 2017 P2 (Foto: Dirk Baele)

8u FKI 2017 P3 (Foto: Dirk Baele)

8u FKI 2017 P3 (Foto: Dirk Baele)

8u Fki 2017 uitslag

8u Fki 2017 uitslag

P1. DWT (Filipe Vieira & Dylan De Wolf)
P2. BlueStar (Mathias Grooten & Rico Haarbosch)
P3. BlueStar JR (Logan Sougné & Opnithi Puyato)

8h race – lap time records

8h race – lapchart

8h race – pit stops

8h race – ranking

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.