Nieuwe karts te JPR Sint-Niklaas (update)

Al sinds een paar weken weken zijn de nieuwe karts van dienst in JPR Belgium Indoorkarting. Nu toch door vele thuispiloten en de fanatieke recreant reeds aan de tand gevoeld. Nu ze toch even in dienst zijn kunnen we wat meer vertellen over hoe ze aanvoelen – en misschien belangrijker: presteren.

Het betreft het model GT4 R van Sodi voor de nieuwe vloot. Tegenover de vorige karts ontbreken ze uitbreiding om extra loodblokken in de zijkant te plaatsen. Voor het grote deel van de piloten gaat dit echter geen probleem zijn. Wel niet ideaal om races mee te doen natuurlijk.
Mede hierdoor zijn ze wel de volle 20 kg lichter dan de vorige modellen, wat toch het meest voelbaar voor anders en beter insturen zorgt.
De stoelen zijn merkbaar smaller en de pedalen zijn enkel verstelbaar in 2 standen.
Motorisch gezien is er niks gewijzigd. De 200cc Honda-blokken zijn weer van de partij.

Op het gebied van gevoel rijden de karts veel stabieler dan voorheen. Er kan veel accurater mee gereden worden en de door de meer gelijke vloot komen de goede piloten meer naar boven. Echter worden kleine foutjes meer afgestraft.

Alles bij elkaar is het een enorme verbetering en een duw richting de meer competitieve piloot/wedstrijden. Big up naar het JPR team!

Hieronder enkele foto’s:

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.