Rico Haarbosch wint Formula Karting race 8 in Worldkarts (Kortrijk)

Worldkarts Kortrijk - logo

Worldkarts Kortrijk – logo

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de 8e manche van het Formula Karting kampioenschap. Deze keer zakte het gebeuren af naar Kortrijk om te strijden op de piste van Worldkarts. Deze locatie biedt weerom een ander type karts, nl. 270cc Alpha chassis en een baan met een ‘brug’.

Het format dit weekend was terug 5 sprint races zoals we al eerder zagen in oa. Dolhain en Poperinge. Races van 14 laps deze keer, voorafgegaan van een one-lap kwalificatie. Gezien de pitlane in Kortrijk aan de lange kant is, werd geopteerd om een stop-and-go plek op de baan te maken via een long-cut. Rijders moesten de long-cut nemen, stoppen en konden dan terug invoegen in de race.

De eerste 3 races verliepen allemaal heel soepel en niemand leek zich hard in de strijd te gooien. De races verliepen clean en rustig. Bij de laatste 2 races werd de strijd voor de dagoverwinning duidelijk voelbaar. De battles op het circuit werden steviger, doch bleven deze heel sportief en clean. Voor de toeschouwers zorgde dit zeker voor de nodige spanning en kijkplezier. In race 4 waren het Yoan Médart en Ruben Boutens die voor het spektakel zorgden. Hierdoor kon Selina Balneger profiteren en de overwinning nemen met een uitstekende long-cut strategie. Voor Ruben waren het kostbare punten voor de dagoverwinning die afgesnoept werden.

In die long-cut werden de hele dag wel wat races beslist. Rijders gingen risico zoeken en stonden niet volledig stil. Dit werd afgestraft met 5s straftijd. Verder kwamen sommige rijders tegelijk binnen waardoor er ook kostbare tijd verloren werd.

In race 5 was het weerom Ruben die deze keer samen met Selina voor het nodige spektakel zorgden. Christian Douven en Ward Maenhout konden daar van profiteren door vroeger te gaan long-cutten. In de voorlaatste ronde dat het kon, reden Ruben en Selina beiden de pit in. Ruben komt tussen Christian en Ward uit en Selina verliest het hier. Toch weer kostbare punten voor Ruben die verloren gaan in het voordeel van Rico Haarbosch die hierdoor zijn zoveelste dagoverwinning kan nemen.

Het kampioenschap is hiermee zo goed als verzekerd voor hem. Ruben Boutens wordt uiteindelijk 2e in de dag-uitslag. Stefan Verhofsté kan de 3e plek bemachtigen na een regelmatige en sterke wedstrijddag te rijden.

Volgende manche gaat door op First Kart ‘Inn, wie weet wat de weergoden daar kunnen teweegbrengen!

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.