24h Karting Eupen 2017

24h Eupen

24h Eupen

Afgelopen weekend was het al weer tijd voor de 24h van Eupen.

Naar jaarlijkse gewoonte werd er enkele weken voor de wedstrijd een vloot nieuwe karts (13PK ProKarts van Sodi) geleverd.

Anders dan vorige jaren was wel dat de race nu niet meer liep van vrijdagavond tot zaterdagavond, maar wel van zaterdagmiddag tot zondagmiddag.

De deelnemerslijst was beduidend kleiner dan vorige jaren, maar het was wel op voorhand al duidelijk dat het zeker in de top 5 vrij spannend zou zijn, met enkele heel sterke teams aan de start.

Favorieten natuurlijk BlueStar met hun ster-lineup, en overigens winnaars van vorig jaar 🙂
Toch enkele verbazende afwezigen; Simon Delvenne en Kevin Caprasse (al jaren kind aan huis), maar ook enkele sterke Duitsers met onder meer Marc Schings etc.

Uiteindelijk 21 teams aan de start, 11 in de ‘gewone’ klasse, en 10 bij de ‘elite’ (grootste verschil tussen beide klasses was het aantal uren op een verhoogd minimumgewicht).

24h Eupen Entry list

24h Eupen 2017 Entry list

Over de wedstrijd zelf kunnen we niet zo heel veel zeggen. We hadden dit jaar met Kartzone weinig mensen ter plaatse, en de live-timing liet het tijdens de wedstrijd jammer genoeg vaak afweten.

BlueStar startte slechts op een 6e plek, maar een startpositie in een etmaal-race zegt natuurlijk niet alles.
Ze kregen vooral concurrentie van het team Modave PPS, maar na enkele sterke stints kon BlueStar zich toch weer verdiend naar voor werken, en ze wonnen de wedstrijd opnieuw!
Hun 2e team (BlueStar junior) reed overigens ook een sterke race en viel net naast het podium, op een 4e plek algemeen.

24u Eupen: Podium

24u Eupen 2017: Podium

P1. BlueStar (Romano Franssen, Ruben Boutens, Mathias Grooten, Rico Haarbosch, Yoan Medart)
P2. Modave PPS (Matts Breckpot, Giovanni Baccellieri, Guillaume Germis, Fabio Paoleschi, Benjamin Kaivers)
P3. DMC 1 (…)

24h Eupen 2017: Results

(Volledige results: 24H-2017)

In de Heavy klasse waren het onze landgenoten van Acuity die wonnen, voor de Duitsers van DMC 2 en BRT See My Back (een Pools team).

24u Eupen Heavy Podium

Foto’s op Facebook.

Benieuwd naar volgend jaar, zowel qua opkomst als qua format van de race (en alles er rond)!