Mats de Jong wint overtuigend de 9e manche van Formula Karting 2017

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de volgende battle of the titans in het Formula Kartingkampioenschap. De strijd ging deze keer door op de alom bekende baan van First Kart ‘Inn te Machelen. Heel wat deelnemende rijders zijn bijzonder sterk op deze baan. Klassementsleider Rico Haarbosch zou hier vast en zeker geen gemakkelijke overwinning cadeau krijgen.

FKI logo

FKI logo

Aan de start kwamen 24 rijders. Naast de gebruikelijke klassementsrijders waren ook drie gastrijders aanwezig. Daan Vanhamme (o.a. vaste waarde in het vroegere Belkart kampioenschap en regelmatig eens te vinden te Inkart), Dylan de Wolf – die aanvankelijk het hele seizoen zou meedoen maar daar later op terug kwam en ondertussen teveel races gemist heeft, en tot slot Marc Meulemeester, gekend van de races van Mad Brothers. Alledrie zeker mensen om rekening mee te houden op de piste van FKI.

Het format bestond uit 5 sprintraces van 16 laps. Elke race werd voorafgegaan van een hotlap kwalificatie en in de race zelf mochten de rijders 1 maal een shortcut nemen. Heel wat rijders hadden hun zinnen gezet op FKI. Dat viel meteen op te merken in de races waar het er toch merkbaar een pak agressiever aan toe ging dan gewoonlijk bij Formula Karting. Toch bleef het allemaal uiteindelijk nog vrij sportief, en bleef de sfeer onder de rijders en de organisatie onderling goed.

Na 5 races wint Mats de Jong overtuigend met 14 punten voorsprong op dagrijder Dylan de Wolf die knap 2e wordt. Yoan Médart sluit het podium af op een mooie 3e plek.

Formula Karting 2017: FKI Uitslag

Formula Karting 2017: FKI Uitslag

Formula Karting 2017: FKI Podium

Leider in het klassement, Rico Haarbosch, vinden we net buiten de top 10 terug op de 11e plek. Hij bleek wat meer pech te hebben bij de kartloting. Bij 1 van de karts had hij ook de pech dat de gaskabel het liet afweten. Zou het enkel aan mechanische pech gelegen hebben? Of speelde het feit mee dat alle rijders in elke race samen reden ook mee?

In het algemene klassement blijft hij alvast stevig aan de leiding staan. Voor positie 2 wordt het daar wel behoorlijk spannend. Ruben Boutens staat voorlopig 2e, met slechts 1 puntje voorsprong op Mats de Jong. Ook Yoan Médart is nog volop in de running voor het podium op slechts 7 punten van Mats. Tot plek 9 is ook nog veel wisselwerking mogelijk. En voor de laatste top 10 plek kan ook nog een strijd uitbarsten tussen enkele rijders. Met nog 2 races te gaan wordt het dus zeker nog behoorlijke spannend.

De volgende manche gaat door op de baan van Van der ende Racing Inn op 11 november. Voor de Belgen in het kampioenschap alvast onbekende baan!

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.