Karting Waver, het verhaal gaat verder

Logo Indoor karting Waver

Er is terug wat nieuws over de Karting in Waver, waar begin dit jaar intoxicatieproblemen ontstonden bij een eerste wedstrijd. De karting wordt voor de correctionele rechtbank gedaagd.

De zaak rond de koolstofmonoxide die plaatsvond op de karting te Waver is nog niet afgesloten, ver van. Procureur des konings uit Nijvel, Jean-Claude Elslander schat in dat de gebreken van de uitbaters van WIK en de GDM organisatie, groot genoeg zijn om een rechtszaak tegen hen te starten voor de correctionele rechtbank van Waals-Brabant.

Privé-evenement ondanks de risico’s

We frissen het geheugen nog eens op. Enkele dagen voor de officiële opening, op 11 februari 2017, raakten 68 personen geïntoxiceerd door koolstofmonoxide tijdens een privé-evenement. De oorzaak: slechts 1 ventilator van de 4 die nodige waren, was in werking. De uitbaters hadden de afwerking van de andere 3 en van koolstofmonoxide detectors pas voorzien enkele dagen later. Desondanks lieten ze het privé-evenement doorgaan waarbij het leven van enkele dozijn mensen in gevaar werd gebracht. Er was een medisch urgentieplan nodig om de slachtoffers te helpen.

Boetes tot een gevangenisstraf

Na een gerechtelijk onderzoek heeft de aanklager van Nijvel daarom de zaak voorgebracht bij de correctionele rechtbank van Waals-Brabant. De eerste hoorzitting is gepland op 20 november. Ghislain de Mévius, de manager van de karting, loopt het risico op een boete en in het slechtste geval, een gevangenisstraf. Hij wordt vervolgd voor onvrijwillige slagen en verwondingen. Ondanks deze procedure heeft GDM Organisatie het idee om de karting te openen niet afgeschreven en hebben ze een verzoek ingediend met betrekking tot het gebruik van elektrische karts.

Bron: TV COM Brabant Wallon

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.