Romano Franssen wint de laatste manche van Formula Karting 2017

Voor de laatste wedstrijddag van het seizoen, trok het Formula Karting gezelschap naar de kartbaan in Eupen. Voor de afsluiter had de organisatie een speciale race in petto. Onder de deelnemers heel wat gastrijders. Enkel ervan zijn gekende rijders op Eupener Karting. Ze zouden het de seizoensrijders vast en zeker niet gemakkelijk maken.

Karting Eupen

Het race-format deze keer was een ‘endurance’ van 1 uur. Meteen de enige langere race van het seizoen. Voor het tactische weerwerk, werd besloten 2 kartwissels te doen en 2 shortcuts. Voor de kartwissels werd gebruik gemaakt van tweemaal een periode van 20min waarbij de rijder zelf kon kiezen wanneer hij kwam wisselen. De eerst periode was van 5min tot 25min wedstrijd, de tweede van 35min tot 55min. De twee shortcuts mochten gelijk wanneer gedaan worden met uitzondering van de eerste en de laatste ronde.

Ook voor de kwalificatie werd een uitdagend format bedacht. Er waren 3 kwalificatierondes. De eerste bestond uit 5 laps, de tweede uit 3 en de laatste uit 1. De bestlap was van tel en telkens vielen 10 rijders af. Rico Haarbosch mocht op pole starten, gevolgd door Thom van Dijk en Opnithi Puyato.

Na een uur wedstrijd op een koude baan kwam uiteindelijk Romano Franssen als eerste over de meet (hij was als 6e gestart). Rico Haarbosch liep geen risico’s en finishte 2e. 3e over de meet was gastrijder Bjorn Aelberts (altijd sterk in ‘zijn’ Eupen).

Met deze laatste race werd het Formula Karting Kampioenschap editie 2017 afgesloten. Meer daarover in een aparte post.

FK Race 11: Podium