KCR 555 laps

Op zaterdag 13 januari 2018 stond de KCR 555 laps race terug op de kalender. Zoals de naam aangeeft werd er gereden op de karting baan van Kart Centre Roosendaal. De KCR 555 laps is een wedstrijd die afgevlagd wordt op het moment dat het eerste team 555 ronden heeft afgelegd. Met de huidige layout van het circuit in KCR werd deze wedstrijd ingeschat op iets meer dan 6u rijden.

Om deze wedstrijd nog interessanter te maken werd de wedstrijd voor de 10 teams opgedeeld in 12 stints, waarvan de helft op een minimumgewicht van 80kg moest gereden worden, en de helft op een minimumgewicht van 95kg. Ook tijdens de kwalificatie, die bestond uit een “one-lap” kwalificatie, moest er op beide gewichten gereden worden, wat voor een spannende startvolgorde zorgde. De kwalificatie werd gewonnen door het jeugdige team van “Dutch Value”. 2de op de grid stond het team “Lekker Jongue” met ex-wereldkampioen Rico Haarbosch. P3 werd ingenomen door team “Forallpromotion”.

De race ging van start voor de volle 555 ronden, en meteen werden er al tactische plannen gesmeed. Teams die de race startten op 95kg, andere teams die al met de planning begonnen over welke rijder op welk gewicht met welke kart ging rijden, etc. De toppers op de baan lieten meteen zien dat het een zeer competitieve race zou worden, met snelste tijden dicht bij de 40,5s per ronde. Naarmate de race vorderde werden de rondetijden wat trager, maar nog steeds werd er hard gereden en gestreden voor elke tiende. Uiteindelijk zag het ernaar uit dat de race om en bij de 6u30 zou duren. Dit maakte dat de laatste stint nog een lange (en cruciale) zou zijn. Tot op het einde bleef de race spannend, maar het was het team “Lekker Jongue” (met Rico Haarbosch en Danny Van Domburgh) die als eerste met 555 ronden over de streep kwamen. Op een 2de plaats eindigde het jeugdige team van “Dutch Value” met slechts 1 ronde achterstand op de winnaars. Het podium werd vervolgens vervolledigd door het team “Traxxis.NL” die vanuit een 9de startpositie na een mislukte kwalificatie mooi naar een 3de plaats zijn gereden, met slechts 3 ronden achterstand op de winnaars. Naast het podium was het ook nog zeer spannend, zo bleek dat P4 slechts 30s van het podium verwijderd was. Eveneens zagen we dat de beste tijden van de gehele top 8 binnen de 3 tienden van een seconde lagen! Dit wijst op een sterk deelnemersveld dat heeft meegedaan aan deze wedstrijd.

Na de race was de sfeer duidelijk nog aanwezig, veel blije gezichten en tevreden toeschouwers over het niveau en de kwaliteit van de race. Bij KCR, altijd leuke races van hoog niveau! Op naar de volgende!