Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
Indoor European Kart Challenge 2018 - Kartzone.be

Indoor European Kart Challenge 2018

IKM - logo

IKM – logo

Afgelopen dagen vond in Middelburg (Indoor Karting Middelburg, ook wel Karting Zeeland) de 2e editie plaats van het IEKC, Indoor European Kart Challenge, het officieuze Europees kampioenschap.

Het I.E.K.C is een 2-daags kampioenschap waar er gestreden wordt voor de overwinning tijdens 8 voorrondes per rijder, 3 halve finales en 1 grote finale. Al vanaf woensdag en vooral donderdag waren heel wat (vooral internationale) piloten aan het trainen geslagen.
Typerend aan dit kampioenschap is dan ook het sterke deelnemersveld aanwezig. Uit verschillende landen (Nederland, België, Duitsland, Spanje, Italië, UK, Oostenrijk, Polen, Hongarije Denemarken, Zweden, Zwitserland en zelfs Colombia!) kwamen snelle rijders bij elkaar om te strijden voor de titel en de mooie prijzen die gewonnen konden worden (prijzengeld van om en bij de 15.000€!).

In de voorrondes bleek al snel duidelijk dat er een 20-tal toppers steeds vooraan reden. De ene keer met een goede kart, de andere keer door sterk te rijden met een mindere kart. Voor de totaaloverwinning was het cruciaal om op de juiste momenten de betere karts te krijgen, en zo elk extra punt mee te nemen.

De eerste schifting werd gemaakt na de voorrondes, en nog 45 piloten streden verder tijdens de halve finales. De leider tijdens de voorrondes (Mats de Jong (BE)) kreeg hier een mindere kart, en zag zijn voorsprong slinken, terwijl enkele andere rijders (Ruben Boutens (NL), Michael Schöttler (DE), Patrick Bakker (NL)) de overwinning pakten in de halve finales om zo weer helemaal mee te strijden voor de overwinning.

Na de halve finales was er de tweede schifting waardoor er nog 15 piloten de finale zouden rijden. Na de halve finales stond Patrick Bakker op P1, gevolgd door Michael Schöttler op P2 en Mathias Grooten (BE) op P3. De finale race ging vooraf van een one-lap kwalificatie met dezelfde kart. Al snel bleek dat al deze 15 rijders het elkaar niet gemakkelijk gingen maken. Hier en daar werden er cruciale fouten gemaakt door de druk van de finale, en zo ging Rico Haarbosch (NL) lopen met de pole positie.
Deze positie was zeer belangrijk, aangezien er in volgorde van kwalificatie een kart voor de finale race gekozen werd. Rico nam daardoor de snelste kart van het veld, en kon zo rijden naar de overwinning in de finale race. De 2de plaats in de finale race ging naar Patrick Bakker, die zich op een 2de plaats had gekwalificeerd. Het podium van de finale race werd vervolledigd door Mike Sturm (NL), die vooral in de trainingen op vrijdag al heel snel was.

Aangezien het volledige puntenklassement van het weekend de doorslag gaf voor de eindoverwinning van het kampioenschap, was het Patrick Bakker die met de overwinning ging lopen. Rico Haarbosch werd door zijn overwinning tijdens de finale race nog algemeen 2de, en het algemene podium werd vervolledigd door Michael Schöttler, die 5de werd in de finale race.

podium IEKC 2018

podium IEKC 2018


P1. Patrick Bakker (NL)
P2. Rico Haarbosch (NL)
P3. Michael Schöttler (DE)

Volledige results: IEKC-2018-v2.3.pdf

Na de wedstrijd werden de overwinningen nog gevierd, en werd er al gediscussieerd over de volgende editie van het I.E.K.C.
Wie weet op een andere karting, of in een ander land? 😉 Of toch weer gewoon in Middelburg? 🙂

Op naar volgend jaar!

UPDATE
Zie ook de reportage van Omroep Zeeland:

Volledig filmpje op omroepzeeland.nl

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.