Inkart Off Season championship 2017-2018

Bij Inkart zijn vooral de “Summer GP’s” al een bekend gegeven bij de clubkampioenschappen. In het najaar en in het voorjaar heb je nog enkele races van 2 à 4 uur, en ze hebben natuurlijk hun befaamde 12u race eind juni. Verder proberen ze telkens de winter te overbruggen met iets interessants (zeker gezien de winterse omstandigheden vaak). Vorig jaar nog de “Winter Cup”, dit jaar was het het “Inkart Off Season championship”.

8 races, waarvan er uiteindelijk slechts 4 in droge omstandigheden betwist werden.
Een deelnemersveld van uiteindelijk 23 piloten, maar eigenlijk waren er slechts een 10-tal die meededen voor het klassement door voldoende races te rijden.
Aan de start vooral thuisrijders, maar daar zijn uiteraard niet enkel onbekenden bij. En ook Opnithi Puyato (sinds kort BlueStar-lid) wou zich in de debatten mengen.

Al snel leek Daan Vanhamme de favoriet te zijn voor het kampioenschap, vooral door z’n kunnen in het regenrijden.
Thuisrijders Kris Tiebos en Samuel Heymans zijn ook nooit traag, en Opnithi kan ondertussen ook wel al aan een stuur draaien.

8 races later was het toch Daan die zijn ‘favorietenrol’ wist in te vullen, en hij schreef het kampioenschap op z’n naam!
Kris Tiebos reed ook een heel sterk seizoen en eindigde 2e, voor Samuel Heymans die het podium vervolledigde. Opnithi viel er net naast – dankzij iets te veel penalties in de races (alsook 1 race te missen).

Inkart Off Season 2017-2018 - eindstand (credits: Daan Vanhamme)

Inkart Off Season 2017-2018 – eindstand (credits: Daan Vanhamme)

Podiumfoto’s ontbreken jammer genoeg.

Opvallend; geen enkele van de races in het droge wist Daan te winnen, maar 3 van de races die niet volledig droog waren wist hij wel te winnen. Bovendien kon hij als enige alle 8 de races op het podium te eindigen!
Leuk weetje; het is 10 jaar geleden dat Daan nog een kampioenschap wist te winnen 🙂

Allerhande verslagjes etc. kan je terugvinden op ons forum! Zeker het lezen waard!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.