Ruben Boutens (FK1) en Jos Smit (FK2) winnen tweede manche van Formula Karting

Daytona Kartbahn

Daytona Kartbahn

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een wedstrijd in het Formula Karting kampioenschap. Hiervoor trokken de rijders naar het Duitse Essen. Het grote circuit van Daytona Kartbahn van maar liefst meer dan 2 minuten lang.

De weergoden waren het kartgezelschap goed gezind. Geen regen, veel rijders keken er dan ook naar uit om op het volledige circuit, inclusief buitenstuk te kunnen rijden. Jammer genoeg besliste de kartbaan zelf om dit niet te doen en enkel binnen te rijden. Reden hiervoor was dat er nog niet buiten gereden is dit jaar en men geen risico’s wou nemen. Maar ondanks deze beslissing werd nog nog steeds gereden op een circuit van 1min 34s lang. Bovendien zijn de wedstrijdkarts nog quasi nieuw, ze hebben pas 50 uur op de teller.

Het viel ook meteen op dat deze karts onderling beduidend minder verschil vertoonden dan vorig seizoen. Toen waren de verschillen jammer genoeg wel heel extreem en bepalend voor de wedstrijden. Dit jaar was dit heel wat minder het geval.

In FK1 was het behoorlijk spannend vooraan. De podiumplaatsen in de 4 races waren mooi verdeeld zodat de laatste race beslissend was voor het dagresultaat. Hier kwam Ruben Boutens het sterkste uit, met 2 overwinningen. Hij haalt het met 3 punten voorsprong op Yoan Médart. 5 punten lager vinden we Mats de Jong die net Nick van Ostade voorblijft met 2 punten.
Opvallen hier is het verschil in punten tussen P1 en P10. Tom van Doorn behaalde 36,6 punten wat wel heel veraf lijkt van Ruben die 97,5 punten haalt, ondanks hij 10e van de 23 rijders is.

FK1 - Daytona Kartbahn 2018 - Result

FK1 – Daytona Kartbahn 2018 – Result

FK1 - Daytona Kartbahn 2018 - Podium

FK1 – Daytona Kartbahn 2018 – Podium

Bij FK2 was gelegenheids-invaller Jos Smit overduidelijk de favoriet als regelmatige bezoeker van Daytona Kartbahn. Hij maakte dit dan ook waar met de overwinning die hij zonder veel moeite behaalde. Enkel Steve Kolela kon wat weerwerk bieden. Hij kreeg echter in de 3e race te maken met een mindere kart. Giovanno van den Broek vervolledigt het podium op p3. Ook hier is het opvallend hoe zwaar het puntenverschil doorweegt. Steve wordt 2 keer 2e en krijgt hiervoor 30 punten, door de mindere kart valt het 3e resultaat tegen en krijgt hij maar 8 punten. Gelukkig is er een vorm van schrapresultaat in het leven geroepen, anders werd hij maar nipt nog 3e met 1 puntje voorsprong op P4. Dit terwijl hij overduidelijk de 2e snelste was na Jos dit weekend in FK2.

FK2 - Daytona Kartbahn 2018 - Result

FK2 – Daytona Kartbahn 2018 – Result

FK2 - Daytona Kartbahn 2018 - Podium

FK2 – Daytona Kartbahn 2018 – Podium

Volgende wedstrijd gaat door op de baan van First Kart ‘Inn (Brussel) op 14 april. Hier zal een nieuwe raceformat gebruikt worden vergelijkbaar met hoe de gele trui bepaald wordt bij het fietsen in de “Tour de France”. Benieuwd!

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.