Het eerste ‘echte event’ met de nieuwe karts op FKI (afgezien van de woensdagavond clubraces); de 3e manche van Formula Karting 2018.

FKI logo

FKI logo

5 sprintraces voor FK1, 4 sprintraces voor FK2. Telkens met shortcut als strategisch element. Dat in combinatie met telkens een hotlap qualify zou de rangorde wel eens overhoop kunnen halen.

Zowel bij FK1 als bij FK2 zagen we doorheen de dag heel spannende races, met hier en daar ook wat incidenten jammer genoeg.
De strijd lijkt hevig losgebarsten, en sommige mensen leken hier en daar iets te optimistisch, of lieten hun sportiviteit af en toe wat varen. De wedstrijdleiding handelde zo correct mogelijk.

In FK1 leek het vooral tussen Ruben Boutens (de winnaar van manche 1 en 2 dit seizoen), Mats de Jong en Cédric Wauters te gaan, met Dylan De Wolf en Opnithi Puyato steeds dicht bij.
Cédric werd rondgezet in z’n 3e race en koos ervoor om defensief te rijden in z’n laatste race – waardoor hij uiteindelijk het podium aan z’n neus voorbij zag gaan. Zowel Dylan als Opnithi sprongen nog over hem.
Vooraan was het Ruben die aan het langste eind trok. Hij won ‘slechts’ 1 van z’n 5 races, maar finishte wel 5 keer op het podium, wat hem genoeg punten oplevert voor de overwinning. Mats won wel 2 races, scoorde 4 podiumplaatsen, maar finishte ook een keer 4e (net naast het podium), en met de huidige puntentelling bij Formula Karting betekent dat dat Ruben meer punten scoort.
Dylan mocht mee het podium op.

Bij FK2 was het de klassementsleider Steve Kolela die vrij onbedreigd naar de overwinning reed (met 2 overwinningen). Desondanks was het misschien wel Tim Van den Acker die voor de beste prestatie zorgde daar. Hij wist een race te winnen (z’n eerste in FK2) en reed naar P2 in het klassement, ondanks redelijk wat kilo’s boven het minimumgewicht in de klasse! Tim presteert altijd heel sterk op FKI, dat zagen we onlangs ook nog op de 6u Night Race daar.
Derde plek ging naar Glenn de Maere, die ondanks geen race te winnen toch het laatste podiumplaatsje afsnoepte van Daan Vanhamme.

Opmerkelijk; geen custom bekers meer (in de vorm van de circuit-layout). Misschien omdat er bij FKI altijd een andere layout ligt 🙂

Op naar de volgende race, op 2 juni in het West-Vlaamse Poperinge!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

3 Responses

1. Circuit layout was nochtans op voorhand bekend…Ward had gekozen voor een layout van een paar weken geleden en dat had de organisatie dan ook doorgekregen op “papier”. Misschien nog in de maak, of….?

• CyCo says:

Oh ok. Dan is het wel raar dat ze na amper 2 races al ophouden met die mooie custom trofeeën.

• Maverick says:

De fabrikant van de bekers had ineens de prijs nogal ferm opgedreven. Vandaar dat het nu normale bekers waren. (Blijkbaar geen vaste prijsafspraken gemaakt.)