Bedrijvencup Kortrijk 2017-2018

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Worldkarts Kortrijk terug een nieuw seizoen van de bedrijvencup. Dit is een medium waar lokale bedrijven het tegen elkaar kunnen opnemen op een sportieve en amusante manier. Het maakt niet uit in welke sector het bedrijf actief is, noch of de piloten al kartervaring hebt of niet.

Er wordt maandelijks van oktober tot april maandelijks een race georganiseerd (7 stuks). 20 minuten qualify en 60 minuten race, met beide zijn punten te verdienen.
Teams bestaan uit minimum 2 en maximum 4 piloten, en elk bedrijf mag maximum 2 teams inzetten.

Bovendien is er ook nog de opdeling gemaakt tussen “Youngtimers” (geboren na 1981) en “Gentle” (geboren voor 1981), maar dat lijkt tegenwoordig geen harde grens meer te zijn. (Sommige piloten rijden in beide klasses mee.)

Tegenwoordig zijn het ook – toch zeker vooraan in het klassement – meestal bedrijven die ‘betere piloten’ inhuren om onder hun naam te rijden, ipv. zelf piloten af te vaardigen.

In de zwaarst bevochten Youngtimer klasse was dit het podium:

Klassement:

P1. VAMO Racing (Kevin Van Loocke & Geoffrey Vanderhaegen)
P2. SJ Decor (Jay Seynaeve & Antoine Coudron die halverwege het seizoen vervangen werd door Stefan Verhofsté)
P3. Verhamme Sanitair (…)

Vrij spannend, met regelmatig andere winnaars. Op het einde van het seizoen kent VAMO Racing slechts 2 puntjes voorsprong. Een spin van Jay voor SJ Decor in één van de races blijkt achteraf cruciaal te zijn geweest.

In de Gentle klasse zag het eindpodium er zo uit:

Klassement:

P1. Standwork 1 (Jay Seynaeve & Antoine Coudron & Danny Deweirdt)
P2. VAMO Racing 1 (…)
P3. Standwork 2 (Gregory Cool & Stefan Verhofsté)

Hier was het iets minder spannend en sprong vooral de top 2 er uit. De winnaars van Standwork 1 werden élke race 1e of 2e, en de top 2 eindigde telkens op het podium.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.