Ringshopping Karttrophy 2018

Voor het 4e jaar op rij werd op de grens van Kortrijk en Kuurne de Ringshopping Karttrophy georganiseerd door BK Kartteam, in samenwerking met Kart-Events.be. Deze race ging door op de parking van het Ringshopping center Noord te Kortrijk op zondag 20 mei 2018.

Net als in 2017 werden er 3 wedstrijden gereden. Een sprint-, fun-, en een avondrace.

De fun race gaat over een kart wedstrijd van 2 uren, in deze wedstrijd zullen 5 verschillende opdrachten moeten gedaan worden waar teams punten kunnen sprokkelen. Een team bestaat voor deze wedstrijden uit maximum 4 personen. De kartwedstrijd krijgt punten maar ook alle opdrachten krijgen punten, dus het kan zijn dat de winnaar van de kartwedstrijd niet eindwinnaar wordt in deze wedstrijd.
Voor deze fun race tekenden 12 teams present.
Het podium van de fun kartrace was:
P1. Team kerenzo
P2. AETC (+ 28.130 sec)
P3. Lucas Vermaas (+ 1:01.421)
Volledige resultaten op MyLaps.com.

De sprint race gaat over een kart wedstrijd van 1 uur, en wordt alleen gereden (niet in team). Deze wedstrijd wordt vooraf gegaan door 1 outlap en 2 hotlaps.
Hier zagen we 17 deelnemers.
Het was Frederik Rambout die hier de pole nam, voor iemand van Mad Brothers en iemand van VAMO (VAMO 2).
In de race bleef de top 3 hetzelfde, maar de volgorde onderling werd gewisseld. Mad Brothers won de race, voor VAMO 2 en Frederik (deze laatste ook beduidend qua gewicht de zwaarste van de 3). Ze finishten in een treintje van 3, bumper aan bumper!
Op P4 zagen we Jarne Verbraeken (die slechts op P8 gestart was), op ook slechts een 10-tal secondjes. Verder zagen we onder andere ook nog Kerenzo op P7 (de winnaar van de fun-kartrace eerder op de namiddag), en Sancho Masure op P9.
P1. Mad Brothers
P2. VAMO 2 (+ 0.256 sec)
P3. Frederik Rambout (+ 0.523 sec)
Resultaten opnieuw op MyLaps.com: hotlap qualify, race

De hoofdrace ‘s avonds gaat over een kart wedstrijd van 5 uren, deze wedstrijd zal worden vooraf gegaan door 30 min kwalificatie. Een team bestaat voor deze wedstrijden uit max 8 personen. Tijdens de wedstrijd is het verplicht om minimum 3 pilotenwissels uit te voeren. Een toertje rond de kart lopen, wordt ook aangezien als pilotenwissel. Er zullen ook kartwissels zijn. Deze wedstrijd zal ook gereden worden op gewicht, in tegenstelling tot de 2 eerdere races.

In de qualify ging de pole naar FSA Racing, heel nipt voor VAMO 2 (die daarnet ook al reden). Op startplek 3 volgde Tricoo – een gelegenheidsteam met oa. Stefan Verhofsté.
De race zelf werd nooit echt spannend. FSA Racing van Johan Huygens won de race. De enige die nog ietwat in de buurt wisten te blijven (1 ronde achterstand) waren het team van VAMO 1, dat van een 5e startplek terug opgeklommen was. De andere teams volgden op meer dan 3 laps. Stefan Verhofsté voor Tricoo bleef op de piste wel netjes bij FSA Racing, en zat letterlijk in hun bumper toen zijn stint er op zat. De andere piloot voor Tricoo kon echter dat tempo niet matchen, en zij vielen nog terug naar P9.
Op de derde podiumplek zagen we de broers Gruyaert onder Red Attack. Hierdoor viel het team van FKI net naast het podium. Op P5 zagen we het team van AETC, dat eerder op de dag nog 2e geworden was in de fun-kartrace.

P1. FSA Racing (Johan Huygens & Siebert Verfaillie (niet op foto))
P2. VAMO 1 (Kevin Van Loock, Geoffrey Vanderhaegen, Jay Seynaeve) (+ 1 lap)