Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
Ruben Boutens domineert FK1 na 4 wedstrijden, Steve Kolela neemt een voorsprong in FK2 - Kartzone.be

Ruben Boutens domineert FK1 na 4 wedstrijden, Steve Kolela neemt een voorsprong in FK2

Eurokart

Eurokart

Afgelopen weekend ging de 4e manche in het Formula Karting kampioenschap door. Plaats van gebeuren, Eurokart te Poperinge. Het circuit ligt in de huidige layout behoorlijk smal en toch snel. Om te vermijden dat de races eerder saai zouden verlopen, koos de organisatie voor het time attack format.

Het time attack format is niet nieuw. Het gaat erom dat de rijders met een aantal karts rijden. Op het einde van de dag wordt een ranking gemaakt per kart op basis van de best laps die door elke rijder gereden zijn met die kart. Voor FK2 werd op basis van de format door elke rijder met 10 karts gereden. Met elke kart mochten de rijders 5 laps afwerken om een snel rondje neer te zetten. Bij FK1 werd het nog straffer. Daar reden alle rijders met alle karts, namelijk 15. Bovendien kregen zij maar 4 laps om een snel rondje neer te zetten. Veel eerlijker dan dit kan je het bijna niet maken om te bepalen wie de snelste is. Er werd verder nog besloten om het minste resultaat dat een rijder gezet had, te droppen. Op die manier kon het eventuele uitvallen van een kart opgevangen worden.

In FK2 stond er geen rem op gastrijder Stefan Verhofsté, vorig jaar nog deelnemer in FK1 maar omdat hij dit jaar geen volledig seizoen rijdt wordt hij enkel in FK2 toegelaten bij een gastoptreden zoals dit. Met slechts 1 kart won hij niet en gezien hij deze kon droppen behaalde hij de perfect score van 0 punten. (De winnaar per kart kreeg 0 ptn, de tweede 2, de derde 3, enz…) Steve Kolela volgde op de 2e plek met 23 ptn. Daan Vanhamme sluit heel nauw aan met 29 ptn.

FK2 2018 - Race 4 - Podium

FK2 2018 – Race 4 – Podium

Bij FK1 was er dan weer geen houden aan bij Ruben Boutens. Hij toonde zich het regelmatigste onder alle rijders en haalde de dagoverwinning met 8 punten. Mats de Jong volgt op P2 met 39 ptn, toch al een serieuze gap. Yoan Médart sluit het podium af op P3 met 57 ptn.

FK1 2018 - Race 4 - Podium

FK1 2018 – Race 4 – Podium

Poperinge is met het grote en snelle circuit in combinatie met de lichte en krachtige (en dus snelle) karts altijd een mooie indicatie van de waardeverhoudingen.

Zowel Ruben als Steve, beide dagwinnaars, lopen na de 4e wedstrijddag uit op de achterliggers en maken zo een goede kans op de eindoverwinning in hun klasse.

De volledige uitslag kan teruggevonden worden op volgende Google Sheet: klik hier

De volgende wedstrijd gaat door op 7 juli op de kartbaan te Nijverdal, terug in Nederland.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.