McChallenge Pop-up Outdoor Karting @ Xpo Kortrijk 2018

“De McChallenge” van dit jaar is een heel verhaal geweest. Eerst leken ze op hun elan voort te gaan en zou het een event worden dat weer groter en grootser was dan dat van vorig jaar (groeit elk jaar). Dan leken ze te gaan beslissen om alles af te lassen wegens te weinig inschrijvingen. Na veel wikken en wegen werd er dan besloten om de zaterdag af te lassen (race voor bedrijven, die sommigen ook al zagen als training), maar gelukkig wel de race op zondag te laten doorgaan.

Meer info oa. op Facebook en op ons forum.

De flyer hiernaast klopt dus ook niet volledig meer.

Heel zonnige en warme dag. Aan de inschrijvingen werd last minute nog wat gesleuteld (zo stond oa. BlueStar aan de start met heel wat minder teams dan aanvankelijk het plan was).
Toch redelijk wat ‘gekenden uit het wereldje’ aan de start.

In totaal 29 teams. Favorieten uiteraard BlueStar, maar ook BK Kartteam. Ook Acuity Racing uit Bilzen was van de partij, voor de gelegenheid onder de naam Accent (samenwerking met de firma Accent Jobs). Verder oa. teams als VAMO, Red Attack, DMC, Senna, … Allen vaak van de partij op streetraces, zeker in het Kortrijkse.

De 7u wedstrijd is eigenlijk 30 min qualify en 6u30 race.

De pole position was voor het team Senna 2, vrij overtuigend met bijna 4 tiendes op de 2e snelste.

In de race herstelden de waardeverhoudingen zich vrij snel. Ongeveer halverwege race was het al wel min of meer duidelijk dat het tussen 2 teams zou gaan voor de overwinning; BlueStar Kinepolis en BK Kartteam.

Toen de geblokte vlag viel was het BlueStar Kinepolis die aan het langste eind trokken, maar wel amper 12 secondjes voorsprong hadden op BK Kartteam – wat heel weinig is op een streetrace van dergelijke lengte.
Het 3e podiumplekje ging naar het andere BlueStar team, maar die volgden wel al op meer dan een ronde.

P1 BlueStar Kinepolis (Mathias Grooten & Logan Sougné)
P2 BK Kartteam (+ 12.895 sec) (Stefan Verhofsté & Kenneth Naessens)
P3 BlueStar (+ 1 lap) (Jonathan Bert & Antoine Coudron)

Fastest lap ging nog nipt naar team Accent. Zij vielen net naast het podium op een 4e plek, maar wel al op meer dan 2 rondes van de winnaars.

De 4 bovengenoemde teams reden allen fastest laps van rond de 80.5 à 80.6 seconden. Er waren nog 2 teams die ook een 80.9 lieten noteren (DMC en VAMO 2), terwijl al de rest boven de 81 seconden bleef steken.
Een vrij terecht podium dus.

Tijden op MyLaps; qualify, race.

Honderden foto’s op Facebook.

Benieuwd of deze race in 2019 opnieuw kan doorgaan. Hopelijk wel!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.