BlueStar’s 2x2h @ Eupen

Midden augustus organiseerde het BlueStar team een 4h-race te Eupen. De eerste ‘echte race’ met de nieuwe vloot karts daar. Eigenlijk was het geen 4h-race, maar wel 2 keer een race van 2h.

Toch een vrij mooi deelnemersveld, met een mooie mix van piloten.
Dit was min of meer het deelnemersveld (op enkele kleine last minute wijzigingen na):

We zien daar oa. zelf een team met oud-gekenden Robin Borremans en Gregory Laporte (weliswaar in de 2e klasse), maar zij verschenen in laatste instantie toch niet aan de start.

Over de race zelf kunnen we niet heel veel zeggen, maar we geven graag het resultaat mee. Er werd in 2 klasses gereden. Het podium van de hoofdklasse:

P1. Logan Sougné & Giovanni Baccellieri
P2. Simon Delvenne & Guillaume Germis
P3. Christian Douven & Selina Balneger

Huidig wereldkampioen Ruben Boutens stond ook aan de start en vormde een gelegenheidsteam met een andere sterke piloot; Mats de Jong.
Zij kregen in race 1 echter net iets mindere karts, en finishten eens 4e op 2 seconden van de 3e en eens 3e op 2 seconden van de 2e. Net niet genoeg voor het podium algemeen. Ze liepen het podium mis doordat ze beide niet zo vaak in Eupen rijden (toch zeker tov. de regulars daar), waardoor ze de eerste 10 minuutjes van hun stint telkens net wat te veel tijd verloren.
Christian en Selina wonnen race 1, maar kwamen in race 2 net iets te kort wanneer zij toen die mindere karts hadden. Wel nog genoeg voor P3 algemeen.

Het Modave team kwam ook sterk voor de dag, maar liep een penalty op door in totaal slechts 103 seconden in de pit gestaan te hebben (over 3 pitstops), terwijl er minimum 120 nodig was.
Acuity – ook altijd sterk in Eupen – kon het podium ook niet halen.


(Guillaume Germis ontbreekt op de foto voor P2)

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.