Mats de Jong wint natte Formula Karting manche te Inkart Puurs

Vlak voor de zomerpauze, ging Formula Karting op bezoek op het circuit van Inkart in Puurs. Ondanks dat 1 juli de start is van de zomervakantie, was het een enorm regenachtige dag. Voor de rijders maakte dit de wedstrijdomstandigheden extra interessant.

Briefing FK te Inkart

Briefing FK te Inkart

Het format dit weekend was deze keer 4 sprintraces van 15 minuten met een hotlapkwalificatie. Foutjes in de hotlap werden door de natte omstandigheden enorm afgestraft.

Het 1km lange circuit was helemaal omgedoopt tot een grote waterspeeltuin. De rijders zochten, soms wanhopig, de griplijnen. Vooral op de binnenpiste leek dit enorm moeilijk te zijn. Gracieuze pirouettes waren geen uitzondering.

Er was geen shortcut of pitstop deze keer, dus alles moest op de baan gebeuren. Er werd knap verdedigd en clean ingehaald. Inkart feliciteerde de Formula Karting organisatie en rijders voor het enorm sportieve gedrag. Inkart zelf ontving ook een bedanking voor de vlotte samenwerking tussen de eigen marshalls en het Formula Karting team.

Uiteindelijk komt Mats de Jong naar boven als overwinnaar. Met 2 overwinningen en 2 tweede plaatsen had hij genoeg om Ruben Boutens achter zich te houden. De 3e plek is voor Yoan Médart met slechts 2 puntjes verschil. Klassementleider Rico Haarbosch leek meer moeite te hebben met de natte omstandigheden en strandde op de 17e plek.

Vrij duidelijk de 3 snelste, al waren Mathias Grooten en Jelle Soeffers ook nooit veraf. Mats bewijst weer dat hij een van de beste piloten is in natte omstandigheden!

Formula karting 2017 Inkart Podium

Formula karting 2017 Inkart Podium

Formula karting 2017 Inkart Uitslag

Formula karting 2017 Inkart Uitslag

Na de zomerstop gaat het seizoen verder op het circuit van Kart Center Roosendaal en dit op 9 september 2017

You may also like...

2 Responses

  1. Dimitri Kokken says:

    Rico 17de???? ZEER vreemd!

    • CyCo says:

      Met Sodi’s in het natte is iets dat je niet vaak doet en ook niet makkelijk kan trainen 🙂 Je moet in het indoorkarten quasi nergens zo je gas doseren als op de gladde indoorstukken bij Inkart.

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.