Ruben Boutens wint tactisch spel in Formula Karting

Karting Eupen

Karting Eupen

Afgelopen weekend ging de 6e manche in het Formula Karting kampioenschap door. Plaats van gebeuren, Eupenerkarting te Eupen. Het circuit ligt heeft onlangs een gewijzigde layout gekregen. Bovendien werden onlangs nieuwe chassis in gebruik genomen die lichter zijn dan de vorige. Om de rijders een maximum aan rijtijd te bieden, koos de organisatie voor een speciale tactische format.

Het tactische format bestond uit zowel uit het maken van een pitstop met kartwissel en een aantal shortcuts. In FK1 kregen de rijders 3 sprintraces van 20 minuten, voorafgegaan door een hotlap kwalificatie. In FK2 werden 2 springraces gereden van 25 minuten. In beide klassen hadden de rijders vrij over alle wedstrijden 1 pitstop met kartwissel ter beschikking. Verder kregen ze in FK1 3 shortcuts en in FK2, 2 shortcuts, allemaal ook vrij te kiezen over alle races. Zo kon je dus als rijder kiezen om al je shortcuts in 1 race te namen, dan had je er geen meer voor de volgende. De organisatie wou hiermee vooral de rijtijd maximaliseren voor de rijders omdat aan de huidige tarieven die ze in Eupen moeten betalen een format van meerdere springraces onmogelijk.

Bij FK2 won gastrijder Florian Bredohl. Glenn de Maere die voor de eerste maal op het circuit van Eupen kwam, werd knap 2e. Afsluiter van het podium is Steve Kolela. Daarmee blijft hij stevig de klassementsleider in het FK2 klassement.

Formula Karting 2018 Race 6 Eupen FK 2 Podium

Formula Karting 2018 Race 6 Eupen FK 2 Podium

Formula Karting 2018 Race 6 Eupen FK 2 Result

Formula Karting 2018 Race 6 Eupen FK 2 Result

Bij FK1 was er voor de zoveelste maal geen stoppen aan bij Ruben Boutens. Hij wist zijn 6e dagoverwinning op rij neer te schrijven. Yoan Medart kon ondanks tegenslag toch nog 2e worden, gevolgd door Mats de Jong die 3e werd.

Formula Karting 2018 Race 6 Eupen FK 1 Podium

Formula Karting 2018 Race 6 Eupen FK 1 Podium

Formula Karting 2018 Race 6 Eupen FK 1 Result

Formula Karting 2018 Race 6 Eupen FK 1 Result

Na afloop van de race besloten heel wat rijders dat het tactische element niet meteen voor herhaling vatbaar was. Zo kwam onder andere naar boven dat je als rijder eigenlijk totaal geen zicht had met wie je aan het strijden was op de baan. De organisatie liet ook optekenen het format allicht niet meer te herhalen in de toekomst.

Voor de volgende manche trekken we naar Nederland, naar de track van Kart Center Roosendaal op 6 oktober 2018

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.