The Girls on Track Karting Challenge: de drie Belgische finalisten zijn gekend

Ze waren met maar liefst 130 deelneemsters. Vandaag blijven er drie over: Lyssia Baudet, Ine Vanderplasschen en Alyah Van Laer. Drie jongedames die de RACB – en dus België – zullen vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van de Girls on Track Karting Challenge in maart 2019.

Dit jaar in maart lanceerde de Internationale Automobielfederatie FIA, in het kader van de Internationale Dag van de Vrouw, de Girls on Track Karting Challenge, in samenwerking met acht nationale federaties, waaronder de RACB. Dit programma van de FIA, gesteund door de Europese Unie, heeft als doel het promoten van autosport bij jonge vrouwen. Tijdens wedstrijden van de VW Fun Cup werden drie selectiedagen in België georganiseerd: twee in Spa-Francorchamps en een in Zolder.

Maar liefst 130 kandidates tussen de 13 en 18 jaar waagden hun kans in een slalom die ze zo snel mogelijk moesten afleggen aan het stuur van een kart. Een wedstrijd die behendigheid, zelfbeheersing en stuurvaardigheid vergde.

Na deze selecties, zullen drie gelukkigen België vertegenwoordigen in de Europese finale, gepland van 7 tot 10 maart op het mythische Circuit van Le Mans. Alyah Van Laar (woonachtig in Auvelais) is met haar 15 jaar de jongste van de drie. Ze krijgt het gezelschap van Lyssia Baudet (16 jaar, Frasnes-lez-Gosselies) en Ine Vanderplasschen (18 jaar, Ternat).

In de Sarthe zullen zevenentwintig kandidates trachten een van de zes beschikbare tickets te bemachtigen voor het European Team Drivers Training Camp (een educatief en sportief programma), door de FIA georganiseerd in de zomer van 2019. De zes laureaten kunnen vervolgens deelnemen aan een demonstratie in oktober in de Europese Wijk in Brussel en ze zullen aan de pers worden voorgesteld in aanwezigheid van Jean Todt, de President van de FIA, en de Voorzitters van de deelnemende Nationale Autosportfederaties ASN.

Dit project wordt trouwens ook op de voet gevolgd door ex-vice-Wereldkampioene Rally en Voorzitster van de Commissie Vrouwen in de Autosport, Michèle Mouton, maar ook door de ambassadrices en pilotes Susie Wolff en Tatiana Calderón. Ine Vanderplasschen, Alyah Van Laer en Lyssia Baudet zullen dus goed omringd worden!

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.