Selina Balneger behaalt eerste dagoverwinning van het seizoen in Formula Karting

Afgelopen weekend ging de 7e manche in het Formula Karting kampioenschap door. Plaats van gebeuren, Kart Center Roosendaal te Roosendaal (NL). Voor klassementsleider in de FK1 klasse en belangrijk moment. Indien Ruben Boutens wint dit weekend, is hij namelijk zeker van zijn titel. Ook Steve Kolela, klassementsleider in de FK2 klasse kan hier belangrijke punten pakken om zijn leidersplaats te verzekeren.

Het format viel dit weekend terug op het aloude sprintraces voorafgegaan door een hotlap kwalificatie. In de FK1 klasse kregen de rijders 5 races voorgeschoteld, in de FK2 waren dit er 4. Elke race bestond uit 20 rondes waarbij de rijders 1 verplichte pitstop dienden te maken.

Het werd een bijzonder spannende dag vooraan in beide klasses. In FK1 ontstond na enkele races een top 5 die op de andere rijders een voorsprong namen. Uiteindelijk wint Selina Balneger met 6 punten voorsprong op Mats de Jong. Hiermee behaalt ze haar eerste podium dit seizoen. Ruben Boutens behaalt voor het eerst dit seizoen geen overwinning en strandt op de 3e plek met 9 punten achterstand op Mats. Ondanks dit, is de eindoverwinning voor Ruben in de FK1 klasse wel binnen. Mathematisch kan hij het nog kwijtspelen, maar die kansen zijn zo ontiegelijk klein dat we daar eigenlijk geen rekening mee houden.

Formula Karting 2018 Race 7 KCR FK 1 Podium

Formula Karting 2018 Race 7 KCR FK 1 Podium

Formula Karting 2018 Race 7 KCR FK 1 Result

Formula Karting 2018 Race 7 KCR FK 1 Result

Bij FK2 was gastrijder Guillermo van Pamelen de topfavoriet. Steve Kolela liet zich echter niet kennen op een circuit waar hij toch wat moeite had. Tot de laatste race konden beiden nog gaan lopen met de dagoverwinning. Uiteindelijk wint Guillermo doordat hij de laatste race op pole kan starten en kan profiteren van het feit dat Steve moet verdedigen op de mannen achter hem. Steve wordt dus 2e in de dagranking. De 3e plek is voor Hugo Leenaars. De jonge knaap komt voor het eerst aan de start van een kampioenschapsrace in de wedstrijdkarts op KCR. Hij liet meteen zien dat hij heel wat in zijn mars heeft net zijn meer dan verdiende 3e plek in de dagranking.

Formula Karting 2018 Race 7 KCR FK 2 Podium

Formula Karting 2018 Race 7 KCR FK 2 Podium

Formula Karting 2018 Race 7 KCR FK 2 Result

Formula Karting 2018 Race 7 KCR FK 2 Result

Met nog 2 wedstrijden te gaan in het seizoen zijn de eindwinnaars dus wel zo goed als gekend. Maar daarna zijn nog genoeg punten uit te delen om het boeiend te houden tot het einde.

Voor de volgende manche trekken we terug naar België, naar de track van Worldkarts in Kortrijk op 10 november 2018!

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.