RACB National Team op zoek naar talent in toerismeracerij

racb

Na het stuurwiel in rally en in de eenzitterij…

Het RACB National Team op zoek naar talent in toerismeracerij

In 2014 werden er twee stuurwielselecties georganiseerd door het RACB National Team: Gino Bux werd de rallylaureaat, terwijl bij de eenzitters Dries Vanthoor de beste bleek. Dit seizoen wordt er opnieuw een jonge rijder (m/v) gerekruteerd. De winnaar krijgt een volledig programma aangeboden in de veelbelovende TCR International Series 2016.

“Onze belangrijkste taak is het vinden van jong talent en ze helpen vooruitgang te boeken”, stelt Geoffroy Theunis. “In een recent verleden zijn we er in geslaagd Thierry Neuville naar de wereldtop van de rallysport te loodsen, terwijl Stoffel Vandoorne aan de poorten van de F1 staat. Maar we willen niet op onze lauweren rusten. Dat is de reden waarom we in 2014 opnieuw een stuurwielselectie voor rally en eenzitterij hebben georganiseerd.”

En bij het RNT blijft het daar niet bij…

“We willen ook een jongere de kans geven om carrière te maken in de toerismeracerij”, legt de manager van het RACB National Team uit. “In deze moderne tijden zijn er heel wat jonge talenten die zich om diverse redenen niet op de eenzitterij kunnen richten, of daar maar heel kort in slagen. Dit stuurwiel is voor hen. Het succes van Maxime Martin toont duidelijk aan dat je een mooie carrière kan uitbouwen zonder langs de eenzitterij te passeren. De criteria voor het Toerisme Stuurwiel worden binnenkort bekend gemaakt. De laureaat wordt uiteraard opgenomen in het RACB National Team en zal in 2016 voor een nog te bepalen merk in de TCR International Series kunnen rijden.”

bron: RACB.be

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.