Daniel Burkett breekt wereldrecord

Daniel Burkett - wereldrecordpoging indoor

Daniel Burkett – wereldrecordpoging indoor

De 19-jarige Daniel Burkett (afkomstig van Winnipeg, Canada) heeft een wereldrecord in de karting gebroken: the world record for the greatest karting distance covered on an indoor track in a 24-hour period.

Burkett won eight of 10 races last season and captured the 2014 Atlantic Championship Series, which over the years in its various forms has served as a developmental feeder for IndyCar and ChampCar circuits.

Plaats van het gebeuren: Speedworld Indoor Kart Track.
Uiteraard is er een goed doel aan verbonden ook: KidSport Canada.

Daniel – een vrij succesvolle autosportpiloot, actief in de éénzitterij in de Verenigde Staten – zelf zei hetvolgende over zijn recordpoging (op voorhand):

“I’m in the off-season right now. I’m not doing a whole lot, why not give it a go?” he said. “Instead of making it a record to just go and do for fun, I figured why not raise some money for charity for it?

Daniel Burkett

Daniel Burkett

“It’s become a really great thing for me to embrace and give kids a chance to do organized sports for themselves.”

Burkett slaagde in z’n opzet en reed uiteindelijk 745.7 kilometer (het vorige record stond op 732).

bronnen: 1, 2, 3, 4

Hieronder enkele tweets:

Filmpje op Instagram.

Opmerking: Het is geen gewone huurkart. Al bij al ook maar een klein circuit. Daniel reed telkens stints van 1u, gevolgd door een pauze van 10 minuten.
Ik vermoed dat enkele ‘regulars’ van bij ons dat record ook wel aan zouden kunnen. Niemand die zich geroepen voelt? 🙂

CyCo

1985, Aalter, BE

4 Responses

  1. Tiebos Kris says:

    Het circuit is inderdaad maar 193m lang. hij heeft wel niet zo snel gereden. Kleine berekening voor Ironman Eupen: 480 minuten, neem een minuut voor een lap en ik neem aan dat het circuit 1km is dan kom je op 480km op 8 uur, dus als je daar 24u zou rijden dan breek je dit record met gemak, alhoewel dat dit fysiek bijna onmogelijk zou zijn (toch niet op race pace).

    • CyCo says:

      De kleine vogeltjes in de wandelgangen zeggen mij dat er een Duitser is die de 24h van Eupen in 2015 op z’n eentje wil afwerken.
      Ik ben toch ook benieuwd of hem dit zal lukken, en aan welke snelheid… 🙂

  2. don says:

    Na de Iron man gereden te hebben dit jaar ben ik ook vrij zeker dat op 24 uur tijd die afstand rijden zeker moet lukken in Eupen 🙂 En denk dat dat een veel grotere prestatie zou zijn dan rijden op het zo goed als rond, fysiek eenvoudig parcour waar het record plaats vond 🙂

  3. don says:

    vorig jaar correctie 🙂

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.